Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache susţine că noua alianţă PNL-PSD e privită circumspect în instituţiile europene. De asemenea, Tudorache spune că România n-ar trebui să renegocieze PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Această coaliţie a produs rumoare la Bruxelles. Am stat dimineaţă de vorbă cu un important lider european, care exact asta mă întreba, ce se întâmplă la Bucureşti, ce să înţeleagă din această coaliţie, ce urmează pentru anul 2024, ce se va întâmpla cu dreapta românească. În final, fiecare clasă politică e responsabilă pentru deciziile pe care le ia”, a declarat Dragoş Tudorache pentru News.ro. 
 
Întrebat dacă PNRR poate fi renegociat, aşa cum ar intenţiona PSD, Dragoş Tudorache a răspuns: “Ar fi cea mai mare prostie pe care am putea să o facem. Dacă redeschidem negocierile, va fi foarte complicat să le închidem. A fost un efort extraordinar, efort în care am beneficat şi de un sprijin activ din partea Comisiei Europene de a lucra împreună pe forma finală a textului, lucru pe care Comisia l-a asumat de la bun-început înţelegând importanţa momentului. Practic, Comisia a acceptat un rol de consultant de multe ori în relaţia cu statele membre, nu doar cu România, tocmai pentru că am avut acest interes comun: să avem adoptate cât mai multe proiecte PNRR anul acesta”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.