Europarlamentarul REPER, Dragoş Pîslaru, scrie joi pe Facebook că Uniunea Europeană a aprobat României un împrumut de 4 mld de euro, iar acum trei zile, a aflat că Guvernul a cerut micşorarea împrumutului de la 4 la 3 miliarde de euro. El solicită Guvernului să spună clar de ce renunţă la o facilitate pe termen lung şi la un cost mic şi preferă împrumuturile scumpe?”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”UE a aprobat Guvernului României un împrumut de 4 mld de euro pe care îi putea lua la costuri nesemnificative prin facilitatea SURE. Banii au fost destinaţi pentru cei care au rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei şi pentru alte măsuri de protecţia socială”, spune europarlamentarul pe Facebok. Dragoş Pîslaru arată că ”acum trei zile, a aflat că Guvernul a cerut micşorarea împrumutului de la 4 la 3 mld de euro”. ”În acelaşi timp, continuă să se împrumute de pe pieţele externe la dobânzi de peste 9%, printre cele mai mari din Europa”, precizează el. Europarlamentarul REPER solicită Guvernului ”să spună clar de ce renunţă la o facilitate pe termen lung şi la un cost mic şi preferă împrumuturile scumpe?” ”Guvernul nu este capabil să pună pe masă un buget stabil şi predictibil pentru categoriile vulnerabile? Îi este Guvernului teamă să aloce bani europeni pentru că nu îi poate sifona politic? Îi este teamă că va fi tras de ureche de Comisia Europeană? O soluţie ar fi fost să ia acest împrumut şi să susţină o schemă de compensare a inflaţiei pentru angajaţii cu salarii mici. Banii luaţi din împrumuturi externe şi aruncaţi din elicopter sub formă de vouchere nu sunt decât alt salt către inflaţie”, mai scrie Dragoş Pîslaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.