Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER, a declarat marţi că formaţiunea sa are un apel pentru o maturizare a Opoziţiei, care are nevoie să lucreze împreună, care să lase orgoliile şi lucrurile care ţin de ego-uri şi că înţeleg că ţâfnoşeniile şi hămăielile de pe margine nu au niciun sens. El a mai arătat că cei de la REPER sunt gata să lucreze inclusiv cu Guvernul, dacă le lipsesc specialiştii, pentru PNRR, pentru fondurile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obiectivul partidului REPER este acela de a se asigura că drumul pro european al României va continua şi că beneficiile Uniunii Europene le vor resimţi până la ultimul român de acasă. Proiectul nostru nu este unul elitist,  este un proiect pentru toată lumea care înţelege beneficiile acestui parcurs al aderării la UE ”, a spus Dragoş Pîslaru în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Copreşedintele REPER a arătat că, pe de altă parte, partidul său este hotărât să ofere soluţii la falimentul în care actuala coaliţie de guvernare ne bagă cu 20 de miliarde pierderi la buget, cu 30 de miliarde din PNRR care sunt puşi sub semnnul întrebării, cu banii din politica de coeziune pe care nu am reuşit ăs îi cheltuim. 

”Vom veni cu soluţii pe care suntem gata să le punem pe masa guvernului şi să lucrăm cu Guvernul, nu doar să facem hămăială de pe margine. Vom contra orice mesaj antieuropean şi nu în ultimul rând, avem acest apel pentru o maturizare a Opoziţiei, care are nevoie să lucreze împreună, o opoziţie pro europeană, care să lase orgoliile şi tot ceea ce înseamnă lucrurile care ţin de ego-uri şi să punem mâna să luptăm împreună pentru a apăra Europa. Acesta este mesajul pe care trebuie să îl dăm astăzi, de Ziua Europei, că ne luăm acest angajament şi că înţelegem că ţâfnoşeniile şi hămăielile de pe margine nu au niciun sens într-o ţară care este acum sub asediu şi într-o Europă care este acum sub asediu”, a mai spus Dragoş Pîslaru.

Întrebat dacă mesajul său este îndreptat spre USR, Pîslaru a arătat că ”este un mesaj adresat tuturor celor care cred în Europa şi care au în acest moment cea mai bună poziţionare în Opoziţie, xcu care suntem gata să colaborăm în orice moment pentru lucruri care contează pentru România”.

”Cu ocazia acestei adunări generale, a fost exprimată clar disponibilitatea de a lucra împreună cu orice forţă politică proeuropeană, inclusiv cu Guvernul, dacă le lipsesc specialiştii. Avem acest apel, dacă le lipsesc specialiştii, pentru PNRR, pentru fondurile europene, să creeze o platformă naţională, unde să lăsăm această separare dintre Putere şi Opoziţie, pentru ca cetăţenii să beneficieze de banii europeni. În acest moment este o autosuficienţă pe partea coaliţiei de guvernare care crede că la adăpostul a celor 60 de procente obţinute la alegerile trecute au dreptul să ducă ţara în faliment”, a completat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.