EuroparlamentarulDragoş Pîslaru (Renew Europe), unul dintre co-raportorii Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare şi rezilienţă, afirmă, joi, că România se află pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE în DESI 2020 - Indicele economiei şi societăţii digitale - şi recomandă să folosim parte din bani nu ”doar ca mod de a recupera decalajele, ci să avem în vedere investitii pe termen lung pentru viitor”. Pîslaru se referă la investiţii în infrastructură digitală, digitalizarea sistemelor naţionale (administraţia publică, sistemul medical, sistemul juridic), digitalizarea la locul de muncă şi competenţe digitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ursula von der Leyen a anunţat ieri ca 20% din fondurile din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă ar trebui direcţionate pe reforme si investiţii în digitalizare, în linie cu ce propun si eu, în calitate de co-raportor pe dosar. România se află pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE în DESI 2020 (Indicele economiei şi societăţii digitale). În timp ce la nivel european discutăm de măsuri pentru fructificarea beneficiilor tranziţiei spre digital, România se află, pentru al treilea an consecutiv, la coada clasamentului”, a scris, joi, pe Facebook, Dragoş Pîslaru, într-o postare intitulată ”Avem bani la dispoziţie. Avem internet! Ce facem cu el?”. 

Potriit acestuia, ”având în vedere poziţia noastră ruşinoasă, ar trebui să vedem această ţintă nu doar ca mod de a recupera decalajele, ci să avem în vedere investitii pe termen lung pentru viitor”.

”Investiţiile în Robot Process Automation, în utilizarea IA şi tehnologii blockchain în administraţia publică sunt esenţiale. Aşa cum am făcut arhitectura dosarului, trebuie să ţinem cont ca fondurile europene disponibile din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (pentru România ar însemna 20% din cele 30 de miliarde de euro) să aibă în vedere investiţiile în infrastructură digitală, digitalizarea sistemelor naţionale (administraţia publică, sistemul medical, sistemul juridic), digitalizarea la locul de muncă, competenţe digitale”, a mai scris Pîslaru.

Acesta îndeamnă românii să analizeze care dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală pot face din sistemul public unul digitalizat, ”în pas cu timpurile europene, să facă uitate în localităţile voastre dosarele cu şină”.

”Vă asigur că pentru noi, la Alianţa USR PLUS digitalizarea administraţiei publice nu e un slogan, ci propunem candidaţi care vin din zona de digital şi stiu exact ce au de făcut pentru a face din comunităţile voastre unele europene, de secolul 21”, a mai scris Pîslaru.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.