Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la finalul Comitetului Executiv, că Viorica Dăncilă, propunerea partidului pentru funcţia de premier, este o femeie civilizată, neconflictuală şi are relaţii bune cu Bruxelles-ul, iar acest lucru va ajuta România în preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Este europarlamentar din ianuarie 2009, respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, pentru că este o femeie civilizată, este o femeie neconflictuală, este deosebit de comunicativă, are o relaţie bună şi cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles, pentru că se simte nevoia foarte serios ca relaţiile Guvernului României cu Comisia să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese”, a declarat Dragnea.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Liderul social-democraţilor a mai afirmat că România trebuie să fie pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului European: ”Trebuie să ne pregătim foarte bine, va fi o perioadă extrem de importantă pentru România în ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului European, iar relaţiile Vioricăi Dăncilă vor ajuta atât România, cât şi pe preşedinte”.
 
“Faptul că ştie lucruri la Bruxelles, faptul că cunoaşte oficialii de acolo, cunoaşte procedurile, o va ajuta foarte mult, ne va ajuta foarte mult, inclusiv pe preşedintele României, ca pregătirile din acest an pentru preluarea preşedinţiei să fie în grafic. În interiorul partidului este foarte respectată, nu a intrat în conflict niciodată cu nimeni din partid. Aceasta este o garanţie pentru toţi colegii că Viorica Dăncilă nu va avea o activitate, nu va genera acţiuni care să ne ducă în cele două situaţii pe care le-am depăşit”, a mai spus Liviu Dragnea.
 
Întrebat despre proiectele în care s-a implicat Viorica Dăncilă şi care o recomandă pentru poziţia de prim-ministru, liderul PSD a precizat că aceasta nu a dorit să vină la conferinţa de presă, pentru că vrea să organizeze o conferinţă doar dacă va fi desemnată de către preşedintele Iohannis.
 
La insistenţele jurnaliştilor să spună măcar un proiect al acesteia care l-a determinat să o voteze în CExN, Liviu Dragnea a evitat să răspundă, spunând că nu vrea să vorbească în numele Vioricăi Dăncilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.