Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că, după alegeri, componenţa politică a Parlamentul European va fi diferită faţă de ce este acum, iar unii lideri europeni trebuie să înţeleagă care este cauza pentru care se va schimba structura politică a PE. "Trebuie să definim foarte bine relaţiile în interiorul Uniunii Europene, trebuie să se poarte o discuţie foarte serioasă despre ideea unei armate europene", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dragnea a fost întrebat, marţi, la Adevărul Live, cât de periculoasă i se pare constituirea unui pol al partidelor naţionaliste în Europa şi dacă, la un moment dat, PSD s-ar putea orienta spre acest grup.
 
"Explicaţi-mi ce înţelegeţi prin pericol şi pentru cine? Eu l-am citit mai mult ca un curent naţional. Nu am citit mult despre ce e vorba, dar câteva ştiri şi câteva declaraţii... din ce am văzut acolo este un grup de partide care susţin să crească mai mult rolul ţărilor în competiţie cu rolul instituţiilor europene. Nu ştiu cât de periculos este sau nu şi nici nu îmi permit eu să spun acel curent e corect, acel curent e periculos, nu îmi permit. Sunt europeni care vor vota într-un fel sau altul", a spus Dragnea.
 
El a adăugat că poate spune, "nu cu siguranţă", că componenţa politică a Parlamentul European va fi diferită faţă de ce e acum.
 
"Va fi diferită şi ar trebui după alegeri, dacă se va întâmpla, unii lideri europeni totuşi să înţeleagă care este cauza pentru care se va schimba structura politică a Parlamentului European. Să se gândească că cetăţeni europeni au simţit că instituţiile europene, că birocraţii europeni, că funcţionarii europeni, plătiţi greu, lucrează pentru ei sau lucrează pentru instituţia în sine. Adică, s-a făcut tot ce era necesar pentru ca cetăţenii europeni să se simtă în centrul politicilor europene, adică să simtă că Uniunea Europeană munceşte pentru ei? Că poate astea sunt obiectivele. Dar s-a comunicat bine, s-a comunicat suficient? Parlamentarii noştri de la PSD care vor fi în Parlamentul European şi noi, ca partid, vom susţine tot timpul câteva lucruri esenţiale: să nu mai existe dublul standard, adică să nu mai fie ţări de mâna a doua şi cetăţeni de mâna a doua. De asemenea, să nu mai avem condiţii diferite între unii şi alţii. Politicile europene să aibă ca obiectiv major şi determinant cetăţeanul european, adică omul, pentru că până la urmă, nu, toată lumea asta spune, cel puţin declarativ", a afirmat Dragnea.
 
El a susţinut că trebuie să aibă loc o discuţie foarte serioasă despre ideea unei armate europene.
 
"Trebuie să definim foarte bine relaţiile în interiorul Uniunii Europene, trebuie să se poarte o discuţie foarte serioasă despre ideea unei armate europene. Am văzut că cei de la liberali susţin… Spunea Cîţu, să se taie bani de la agricultură şi să pună pentru armată europeană. Eu nu sunt de acord. Eu vreau să se pună bani la agricultură, să avem hrană sănătoasă şi ce avem acuma să păstrăm şi să nu ne gândim că… Suntem în NATO, cheltuim bani pentru că suntem în NATO, ne asigură un sistem de apărare pentru România eficient, dar în acelaşi timp vrem să facem şi o armată europeană. Adică miza Europei care trebuie să fie, să se rupă din punct de vedere strategic sau al apărării  de Statele Unite? Cred că ar fi o greşeală majoră", a spus Dragnea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.