Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că va putea fi avansat un calendar privind organizarea referendumului pe tema familiei după ce preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea adoptată marţi de Parlament, privind modul în care se votează proiectele de revizuire a Constituţiei, preconizând că, în lipsa unor contestaţii la CCR sau a altor întârzieri, până la iarnă s-ar putea ajunge la o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am adoptat o lege importantă care completează legea referendumului, şi anume procedurile privind modificarea Constituţiei, era o lacună legislativă, iniţiativele de modificare a Constituţiei, prin iniţiativă cetăţenească, nu aveau stabilită o procedură prin lege. Odată cu adoptarea de azi, sigur, după promulgare, am reuşit încă un pas până la organizarea referendumului pentru refedinirea familiei în Constituţie", a afirmat Dragnea.

Întrebat despre termenul pentru acest scrutin, el a afirmat că un calendar nu poate fi avansat până ce preşedintele Klaus Iohannis nu va promulga legea.

"Din momentul în care va promulga legea, colegii în Senat vor adopta în final legea de modificare a Constituţiei şi de abia de atunci putem estima un calendar. Să sperăm că nu sunt probleme la Cotroceni şi că legea asta va fi promulgată. Spre să nu atace nimeni la CCR, nici nu sunt motive, în aşa fel încât până începe iarna să avem acest referednum, pentru ca românii să se poată exprima", a adăugat Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc într-o zi de duminică, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

Legea prevede şi modul în care un proiect de revizuire trece prin cele două Camere pentru adoptare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.