Liderul PSD, Liviu Dragnea, a scris miercuri, pe Facebook, că Parlamentul European a adoptat o rezoluţie comună privind negocierile cu Marea Britanie în contextul Brexit, motiv pentru care îşi exprimă speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va avea o abordare „mai incisivă” la nivelul Consiliului European pentru a apăra drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie comună privind negocierile cu Marea Britanie în contextul Brexit-ului. Un punct distinct este statutul juridic al cetăţenilor europeni din Marea Britanie. Totodată, am văzut că, în discursul său din Camera Comunelor, premierul Teresa May s-a referit la controlul imigraţiei şi selectarea persoanelor care vor veni în Marea Britanie. Constat cu îngrijorare că o problemă sensibilă pe agenda negocierilor va fi soarta cetăţenilor europeni care locuiesc în prezent în această ţară. Printre ei se află peste 230.000 de români care lucrează acolo în mod oficial”, a precizat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a susţinut că este „o chestiune foarte gravă care reclamă o poziţie fermă din partea ţării noastre”.

„Sper ca Preşedintele României să aibă o abordare mai incisivă la nivelul Consiliului European pentru a apăra drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie”, a completat liderul social-democraţilor.

Liviu Dragnea a mai spus că „PSD va sprijini orice demers de acest gen la nivelul Parlamentului European şi oriunde va fi nevoie”.

„Dacă Marea Britanie vrea să rămână în bune relaţii cu Uniunea Europeană, trebuie să îşi asume respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul de liberă circulaţie sau dreptul la muncă”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.