Liderii Coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au făcut, sâmbătă, la Mamaia, o declaraţie de presă comună, având ca scop risipirea oricăror suspiciuni cu privire la existenţa unor tensiuni între ei. Cei doi au confirmat că există probleme de comunicare, dar afirmă că s-au luat măsuri pentru ca acestea să nu mai apară, fiind vorba despre ”un sistem integrat şi compact de comunicare PSD – ALDE – Guvern – Parlament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au făcut, sâmbătă, la Mamaia, o declaraţie de presă comună. Primul care s-a adresat jurnaliştilor a fost Călin Popescu Tăriceanu care a confirmat că există ”probleme” în Coaliniţie, dar susţine că acestea sunt doar de comunicare.

”Niciun act de guvernare nu este simplu. Avionul nu merge fără pilot. Sarcina noastră este să ne ocupăm de coordonarea politică la nivelul partidelor, la nivelul Parlamentului, să asigurăm o bună conlucrare cu Executivul. Fără îndoială că, dacă nu ar fi probleme... Nu cred că s-a pomenit vreodată o coaliţie sau o guvernare care să nu aibă niciun fel de probleme. Sarcina noastră este, însă, să netezim asperităţile. La nivelul structurilor politice şi la nivelul comunicării avem permanent anumite deficienţe pe partea de comunicare pe care încercăm să le remediem”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a afirmat că s-a convenit în aşa fel încât măsurile luate să nu mai fie sub semnul întrebării, din cauza comunicării deficitare.

”Am convenit în acest sens în aşa fel încât acţiunile pe care le decidem să nu reuşim să le punem sub semnul întrebării prin propriile noastre deficienţe. Sigur, opoziţia nu va ezita să atace şi să creeze neîncredere în acţiunile noastre aşa cum s-a văzut de la alegeri încoace”, a mai spus Tăriceanu.

Acesta a afirmat că intenţionat a apărut alături de liderul PSD în faţa jurnaliştilor, tocmai pentru a îmlătura orice speculaţii.

”Apariţia noastră împreună astăzi este destinată clar risipirii oricăror speculaţii pe care am văzut că unii le-au făcut, cum că ar exista tensiuni. Nu există niciun fel de tensiuni, din contră,  avem o relaţie bună, o relaţie de încredere pe care şi unul şi altul o apreciem pe care ne bazăm pentru că avem decizii grele politice de luat în continuare”, a mai spus Tăriceanu.

La rândul său, Liviu Dragnea a confirmat că există probleme de comunicare, dar a precizat că s-a stabilit un sistem ”integrat” pentru ca acestea să nu mai apară pe viitor.

”Sunt probleme, în primul rând de comunicare între Guvern şi partide, între partide şi Guvern şi în cadrul grupurilor parlamentare şi între membrii comisiilor permanente. Am convenit astăzi, este o decizie importantă, să avem un sistem integrat şi compact de comunicare PSD – ALDE – Guvern - Parlament în aşa fel încât măsurile legislative, măsurile guvernamentale care se iau să poată să fie comunicate în timp real sau încă de la stadiul de intenţie, în mod coerent, şi noi şi colegii noştri care au apariţii publice.”, a spus Dragnea.

Acesta a afirmat că săptămâna viitoare va avea loc o analiză ”serioasă asupra responsabilităţilor care au fost alocate fiecărui secretar de stat”.

”Va fi o discuţie cinstită şi aşezată în funcţie de dorinţele şi capacităţile fiecăruia”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a fost invitat, sâmbătă, la Mamaia, la şedinta ALDE. Tot la Mamaia se reunesc şi social democraţii, care sâmbătă după-amiază vor avea Comitetul Executiv.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.