Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, că săptămâna viitoare va fi depusă o iniţiativă legislativă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, în condiţiile în care proiectul a fost lucrat în Parlament şi este absolut firesc să fie depus de parlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am finalizat aseară anexa care cuprinde companiile care vor fi incluse în acest fond, săptămâna viitoare va fi depusă iniţiativa legislativă. L-am lucrat aici şi din moment ce l-am lucrat aici îl depunem aici”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat sub ce formă şi când va fi înfiinţat Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Chestionat în continuare dacă premierul Sorin Grindeanu este de acord cu înfiinţarea FSDI, liderul PSD a spus că, înainte să-l propună premier, social-democratul a fost de acord.

„Eu cred că da. Când am vorbit cu dumnealui înainte să-l propun ca şi prim-ministru, printre alte lucruri, a fost de acord şi cu Fondul Suveran”, a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor.

La remarca presei că au existat informaţii potrivit cărora partenerii europeni nu sunt de acord cu înfiinţarea FSDI, Dragnea a afirmat că nu a auzit astfel de zvonuri. „Eu nu am auzit de aceste zvonuri, ar fi extrem de ciudat să nu fie de acord, în condiţiile în care sunt foarte multe fonduri de genul acesta în Europa. Nu văd de ce ar avea ceva împotrivă pentru că el este gândit prin respectarea tuturor normelor europene, atât în ceea ce priveşte respectarea deficitului, s-au luat modele existente din Europa faţă de fonduri care funcţionează şi funcţionează foarte bine şi au reprezentat şi reprezintă motoare de dezvoltare economică foarte importante”, a conchis Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.