Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, salută, într-o postare pe Facebook, ”faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte” precizând că alocarea a 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Apărare a adus rezultate ”concrete”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii se întăreşte! Iată cum consensul naţional privind alocarea celor 2% din PIB pentru Apărare a dus la rezultate concrete”, a scris Liviu Dragnea, sâmbătă, pe Facebook.

Totodată, preşedeintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa ca perteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii să aducă rezultate şi în plan economic.

”Sper ca parteneriatul strategic cu SUA să aibă efecte şi în plan economic”, a încheiat Dragnea.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a mulţumit, vineri seară, României pentru faptul că a participat activ la coaliţia împotriva terorismului şi a salutat eforturile depuse de România pentru creşterea finanţării Apărării.

”Mulţumesc poporului român pentru contribuţia la apărarea comună şi pentru lupta împotriva ameninţării malefice a terorismului. A trecut prin mari dificultăţi şi a făcut un drum lung şi a făcut multe. România a fost un membru valoros al coaliţiei împotriva ISIS şi este al patrulea contributor cu trupe în Afganistan. 23 dintre cetăţenii voştri au plătit preţul suprem şi America le onorează sacrificiul”, a spus Trump.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că i-a plăcut discursul pe care Donald Trump l-a susţinut luna trecută la summitul NATO de la Bruxelles, în timpul căruia miliardarul republican a cerut aliaţilor să plătească retroactiv pentru anii în care nu au atins ţinta de 2% din PIB pentru cheltuieli de Apărare, deoarece NATO este cea mai puternică alianţă din lume, iar dacă vor să o păstreze aşa, trebuie să aloce fondurile necesare.

”NATO se bazează pe valori, dar este în final o alianţă militară, cheltuielile militare sunt complicate [...] şi este nevoie de mulţi bani”, a precizat Iohannis.

De asemenea, preşedintele român a menţionat că povara finanţării alianţei militare trebuie să fie împărţită în mod egal de toate ţările membre, pentru a păstra poziţia de cea mai puternică alianţă internaţională pentru NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.