Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris joi, pe Facebook, că România a înregistrat, în luna martie, o creştere de 14,4% a cifrei de afaceri din industrie, cea mai accelerată majorare din 2014, datele INS confirmând că programul de guvernare al social-democraţilor pune economia în mişcare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna martie, România a înregistrat o creştere de 14,4% a cifrei de afaceri din industrie.  Cea mai accelerată creştere din 2014! Asta înseamnă noi locuridemuncă, mai bine plătite, adică mai mulţi bani în buzunarele românilor”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că "datele INS confirmă că programul de guvernare pune economia în mişcare”.

România va înregistra o creştere economică solidă în 2017, de 4,3%, susţinută de relaxarea fiscală şi creşterile salariale, se arată în raportul de primăvară al Comisie Europene, care avertizează însă că deficitul bugetar va continua să crească, la 3,5% din PIB, din cauza reducerilor de taxe şi a cheltuielilor publice ridicate.

Totodată, proiectul legii salarizării unitare generează riscuri semnificative pentru estimările fiscale, potrivit Executivului UE.

Comisia anticipează că România va înregistra în 2017 o creştere economică de 4,3%, cu 0,1 puncte procentuale sub estimarea inclusă în raportul de ţară publicat în februarie. Pentru 2018, Comisia a menţinut prognoza la un avans al PIB de 3,7%.

De asemenea, Comisia se aşteaptă ca deficitul bugetar să atingă în acest an 3,5% din PIB, indicatul fiind cu 0,1 puncte sub cel anticipat anterior, de 3,6%.

În cazul deficitului bugetar structural, Comisia prognozează că acesta va atinge 3,9% în 2017 şi 4% în 2018.

Îm pofida creşterii solide a PIB, raportul dintre datorii şi PIB va creşte de la 38% din PIB în 2015 la 40,9% în 2018.

”Proiectul salarizării unitate implică un risc semnificativ pentru estimările fiscale, cu un posibil impact de -2% din PIB în 2018”, se arată în raport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.