Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că demisia lui Victor Negrescu din funcţia de ministru pentru Afaceri Europene nu afectează pregătirea României pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, deoarece acolo nu a lucrat un singur om, ci o echipă întreagă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Viorica Dăncilă are deja o propunere de nominalizare pentru un nou ministru la Afaceri Europene.

"Din cât am vorbit astăzi cu doamna prim-ministru, are deja propunerea de nominalizare a unui nou ministru la Afaceri Europene. Domnul Victor Negrescu este cel mai indrituit să vă răspundă, dacă nu va răspunde, atunci o să încerc să răspund şi eu, dar nu am fost în şedinţa de Guvern şi nici nu sunt angajatul dumnealui. Dar nu se pune problema ca această demisie, foarte ciudată, să afecteze pregătirea României pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, acolo nu a lucrat un singur om, a lucrat o întreagă echipă şi lucrează în continuare”, a afirmat Liviu Dragnea.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri. Demisia acestuia a fost confirmată de către ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus că în şedinţa de Guvern a avut loc ”o discuţie principială” despre modul în care România este pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

Negrescu a postat pe Facebook că procesul de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE este în grafic.

”Am mai spus public că am pregătit totul cu o echipă de specialişti foarte bine pregătiţi în aşa fel încât să nu depindă lucrurile de un demnitar sau altul. Totul este deja gata în măsura în care nu se doresc schimbări majore faţă de planurile aprobate de Guvernul României sau de Consiliul interministerial privind Preşedinţia Consiliului UE prezidat de Primul ministru”, a spus Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.