Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că prezenţa la vot la alegerile locale a fost mică, dacă sunt luaţi în considerare şi românii care sunt plecaţi în străinătate, dar efectiv, prezenţa a fost una mare, menţionând că a fost un vot dat împotriva partidelor politice, excepţie făcând PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă discutăm despre prezenţa la vot, luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40%, mergem undeva spre 45%”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că ”fantomele” se referă la românii plecaţi în străinătate şi care nu au putut vota.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”A fost o figură de stil. Asta am spus-o din 2012, de la referendum, când s-a calculat cvorumul. Cvorumul s-a calculat tot aşa, numărându-i şi pe românii care nu locuiesc efectiv în România. Dacă s-ar fi calculat, aşa cum de fapt prevedea legea şi CCR în prima decizie, până să apară celebra erată, a şi explicitat că se calculează cvorumul din românii care trăiesc efectiv în România, atunci referendumul ar fi fost validat. La asta m-am referit”, a mai spus Dragnea. 

El a menţionat că votul a fost unul împotriva partidelor politice. 

”Trebuie să spunem că a fost şi un vot împotriva partidelor politice, cu o singură excepţie, PSD. Asta arată că tot ceea ce am făcut noi în ultimele 8-9 luni de zile, abordarea politică pe care am avut-o, faptul că am înţeles din timp, primii şi se pare că singurii în ce direcţie şi cu ce viteză se schimbă societatea, ce aşteptări au oamenii, a făcut ca noi să avem această victorie zdrobitoare în Bucureşti. Este un prim pas - procesul de modernizare a partidului nostru nu este finalizat, este un proces greu, destul de dificil, dar care va continua. (...) Da, a fost şi un vot împotriva partidelor politice, dar faptul că PSD a avut şi această victorie şi în Bucureşti şi în toată ţara arată că oamenii au perceput că PSD este singurul partid care a început efectiv să înţeleagă ce se întâmplă în societate”, a mai spus Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.