Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi, la Antena 3, că fostul premier Victor Ponta i-ar fi "dat de înţeles” că a stabilit împreună cu fostul director al SRI George Maior componenţa guvernului USL în anul 2012 şi că Maior i-ar fi spus că Guvernul trebuie format din oameni "verificaţi”. Victor Ponta a reacţionat la scurt timp, afirmând, la B1 TV, că Dragnea minte şi că actualul lider al PSD "nu ştia cum să îi intre sub piele lui George Maior”, căruia "îi ducea cadouri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În 2012, am vorbit cu mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea pentru a pica Guvernul Ungureanu.(...) Ne-am întâlnit după ce am fost la Cotroceni şi am luat mandatul de la preşedinte. A rămas să ne vedem duminică. Am plecat acasă destul de contrariat. (...) Sâmbătă jucam tenis şi m-a sunat Crin. Mi-a zis: «domnule, aseară nu s-a putut face Guvernul pntru că era oboseală, dar dimineaţă Victor mi-a arătat lista Guvernului. A făcut-o cu tine?» Zic: «nu, n-a făcut-o cu mine, eu am plecat acasă ca şi tine». Mi-a zis Crin: «te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect, pentru că am fost împreună». (...) Ne-am întâlnit duminică. (...) Până la urmă, Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că dacă asta a fost decizia ta, nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta (...) şi o să stau în banca mea”, a afirmat Liviu Dragnea.

În acest context, preşedintele PSD a susţinut că la acel moment a avut o discuţie telefonică cu fostul director al SRI George Maior, care i-ar fi spus că din guvern trebuie să facă parte "oameni verificaţi”.

Dragnea susţine că el a plecat apoi pe Valea Prahovei, unde erau familia sa, dar şi Ponta, însoţit de SPP-işti, iar la întoarcere acesta i-a propus să se întoarcă cu el, în maşina acestuia, dar că l-a refuzat. În final, spune Dragnea, s-au întors împreună, în maşina condusă de el. ”(...). Pe drum îmi tot spunea şi nici nu cred că se simţea foarte confortabil, încerca să-mi explice, dar nu-mi spunea până la capăt şi la un moment mi-a spus: «uite îl sun pe George şi ti-l dau la telefon». Mi l-a dat la telefon pe George Maior. Mi-a spus Maior: «Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să aibă tottuşi o anumită anvergură, să fie oameni verificaţi (...) Trebuie să punem nişte oameni care au legătură şi cu anumite instituţii». I-am spus: «George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înţeleg (...) de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem transformaţi în păpuşi». I-am spus şi lui Crin: a fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. (...) Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: «de când e SRI consultantul PSD?» Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI”, a adăugat Liviu Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat la scurt timp, spunând că Liviu Dragnea minte, şi l-a catalogat drept "slugă de Teleorman care nu ştia cum să îi intre sub piele lui George Maior”.

”Dragnea nu vrea să se afle cum se luptă el cu statul paralel. Cum vedea că mă urc în maşină, venea la mine şi mă întreba: «Te duci la băieţi?» Şi eu îi ziceam: «Dar, ce treabă ai tu, Liviule?». Nu scăpam de el. Era disperat, să fie acolo, să pună şi el, să mai afle ceva. Dragnea a fost la mine, la Cornu, dacă nu îl chemam sărea gardul. Au fost Crin Antonescu, Daniel Constantin, socrul meu, au fost zece oameni. Dragnea minte atât de mult şi atât de prost, încât nu cred că e consiliat de Florian Coldea. Dragnea dorea să obţină protecţie de la SRI. Guvernul l-am făcut în casa socrului meu, cu el de faţă. Minte de nici nu respiră la cât minte. Nu ştia cum să îi intre sub piele lui George Maior. Îi ducea cadouri, tot ce credea el că vrea Maior. Mi se pare incredibil ca acum, când era slugă timp de patru ani, acum nu e bun” a afirmat Victor Ponta, la B1 TV.

Ponta a mai susţinut că Dragnea "nu era aşa apropiat" de Maior, cu care el avea o relaţie mai specială, şi atunci "s-a lipt foarte tare de domnul Coldea". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.