Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a criticat miercuri pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu a cerut Guvernului şi nici Parlamentului un punct de vedere înainte de reuniunile Consiliului European la care a plecat. Dragnea l-a ironizat pe şeful statului, numindu-l "lup moralist" şi spunând că dacă i se pare prea mult acestuia, "de la înălţimea funcţiei”, să ceară mandat, ar trebui "măcar” să se consulte cu Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acolo (la reuniunea Consiliului European, n.r.) se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele sunt în zona parlamentară. Când preşedintele merge la astfel de întâlniri, noi începem să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi de-astea, extrasenzoriale, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, cam ce gândeşte. Că poate se întoarce şi trebuie să luăm nişte decizii şi noi nu ştim, că nici după ce se întoarce noi nu aflăm. Deci este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei este prea mult, ar trebui măcar o consultare. Niciun om, indiferent ce capacitate are, nu le poate şti pe toate. Şi atunci e bine să te consulţi în Guvern, în Parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva”, a declarat Liviu Dragnea miercuri, în Parlament.

Întrebat dacă PSD va face şi demersuri oficiale legate de aceste lucruri, Dragnea a răspuns că "s-a săturat” de atâtea demersuri.

"Ce să mai facem, domne, am făcut demersuri de m-am săturat. Noi ne facem treaba, Guvernul îşi face treaba. O să ne ajutaţi voi să aflăm pe surse ce se discută acolo, cam ce gândeşte, ce a gândit”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, care se vor desfăşura la Sofia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.