Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, de la tribuna plenului reunit în care urmează să se acorde votul de încredere guvernului Mihai Tudose, că, în urma moţiunii de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu, Parlamentul este mai puternic şi a revenit pe locul pe care îl merita în raport cu puterea executivă, în condiţiile în care, mult timp, Legislativul a fost tratat ca o anexă a Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După aproape şase luni de guvernare, coaliţia PSD-ALDE vine în faţa dumneavoastră cu o nouă formulă de guvern şi cu un nou prim-ministru pentru a cere din nou votul de încredere al Parlamentului. Este într-adevăr o premieră în politica românească ca o majoritate parlamentară să-şi schimbe prin moţiune de cenzură premierul pe care l-a învestit. Da, este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, dar eu spun cu toată convingere că este un lucru bun că această clasă politică a utilizat şi această opţiune pe care nu a folosit-o nicio altă majoritate parlamentară”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că, în urma adoptării moţiunii de cenzură împotriva guvernului Grindeanu, Parlamentul a devenit mai puternic.

„Le spun tuturor că azi, în urma moţiunii de cenzură adoptată împotriva fostului guvern, Parlamentul este mai puternic şi a revenit pe locul pe care îl merită în raport cu puterea executivă. Mult timp, Parlamentul a fost tratat ca o anexă a Guvernului, ca o maşină de vot care trebuia să aprobe pe bandă rulantă OUG emise de guvern”, a completat liderul PSD.

El a susţinut că, pentru prima dată, Guvernul „a primit un semnal clar că în Parlament se află puterea politică şi legitimitarea dată de votul românilor”.

„Lucrurile au început să se schimbe serios în această nouă legislatură. În primul rând, numărul de ordonanţe a fost redus considerabil şi am văzut legi importante care s-au dezbătut serios în Parlamentul României, au fost dezbateri parlamentare reale, încărcate cu legitimitatea politică primită prin vot”, a subliniat preşedintele PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.