Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că proiectul de lege privind statutul juridic al Casei Regale din România, pe care partidul său şi ALDE intenţionează să-l elaboreze, va prevede ca statul român să asigure un anumit număr de funcţionari pentru această instituţie,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o cerinţă firească să existe Casa Regală din România într-un mod reglementat prin lege, pentru că este anormal ca în România (...) această instituţie să n-aibă un statut reglementat prin lege. Nu e corect. Şi nu e normal. Asta reglementează în primul rând acest proiect de lege: statutul Casei Regale din România (...) În mod normal, Palatul Elisabeta trebuie să rămână în folosinţa Casei Regale pe o perioadă de timp, care trebuie stipulată în lege. Şi, de asemenea, statul român, poate şi trebuie să asigure un număr minim de funcţionari pentru această instituţie”, a declarat Dragnea. 

Liderul PSD a mai subliniat că săptămâna viitoare va depune, împreună cu ALDE, la Parlament un proiect de lege în acest sens, precizând că a avut şi câteva discuţii telefonice cu premierul Dacian Cioloş pe acest subiect.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a precizat, joi, că Guvernul pregăteşte un proiect care să reglementeze statutul Casei Regale în societatea românească, premierul salutând un eventual sprijin al partidelor pentru această iniţiativă.

Invitat să comenteze afirmaţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia ar fi nevoie de o lege care să reglementeze rolul Casei Regale în România, Dacian Cioloş a răspuns: ”Noi lucrăm cu Casa Regală de mai multe săptămâni la o astfel de propunere. Mă bucur că există şi sprijin din partea partidelor”.

Prim-ministrul a precizat că au existat discuţii între oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai Casei Regale  la un proiect ”care să delimiteze clar şi precis rolul ei în societatea românească”.

”Vom veni cu câteva idei şi propuneri în perioada următoare”, a mai spus Cioloş

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, joi, cu Principesa Margareta la Palatul Elisabeta, cei doi discutând despre rolul Casei Regale în societatea românească.

”Alteţa Sa Regală Principesa Margareta m-a invitat astăzi, şi am participat cu plăcere, la Palatul Elisabeta pentru a purta o discuţie despre viitorul României şi rolul Casei Regale în societatea românească!”, a scris Dragnea pe Facebook, la finalul întâlnirii.

"A fost o discuţie legată de rolul Casei Regale în viaţa publică din România, în societatea românească în general. Punctul meu de vedere pe care l-am şi transmis Alteţei Sale Regale este că statutul Casei Regale din România trebuie mult mai bine reglementat. Trebuie ca această instituţie fundamentală, importantă pentru societatea românească să aibă un statut foarte clar, să poată să fie ajutată. Cred că acest lucru poate fi reglementat prin lege”, a declarat ulterior Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.