Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, la România TV, că, împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi va trimite o scrisoare oficială preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care „îi va cere explicaţii” de ce CE are o atitudine critică în privinţa măsurilor economice luate de guvernul Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum vreau să mă refer la criticile care vin din partea Comisiei Europene şi din partea FMI-ului: «Domle vă bazaţi foarte mult pe consum». Noi lucrăm tot timpul cu date statistice şi pe realitate. Media în UE a ponderii consumului în PIB este de 76,5 %, noi avem 75.9%, suntem chiar la mijloc faţă de Grecia, care s-a dus la 90 %. Suntem sub ţările importante. Am vorbit şi cu domnul Tăriceanu, săptămâna viitoare vreau să trimit o scrisoare oficială preşedintelui Junker, să-i cerem explicaţii de ce CE are astfel de atitudini, pentru că astfel de atitudini nu pot avea decât o singură raţiune: să sădească neîncrederea în programul de guvernare, pentru ca investiţii străine să vină mai puţine”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a susţinut că, în prezent, „nu există nicio dată economică, niciun indicator economic care să trezească o îngrijorare reală din partea Comisiei, din partea FMI”. „Şi atunci îţi pui întrebarea: nu cumva asta se intenţionează, ca România să fie stopată? Şi sigur că începem să suflăm şi în iaurt şi ne uităm şi în curtea Guvernului să vedem ce se întâmplă acolo, e o problemă legată de funcţionari din ministere, e o problemă legată de miniştri, e o problemă legată de primul ministru? Pentru că noi nu ne jucăm politic, noi între noi discutăm de soarta României. Sunt aceşti patru ani de zile care sunt fundamental de importanţi pentru toată lumea”, a completat Liviu Dragnea.

Comisia Europeană a transmis luni după-amiază un avertisment cu privire la existenţa unei abateri semnificative în 2016 faţă de traiectoria de ajustare pentru obiectivul bugetar pe termen mediu al României, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul CE.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei europene au anunţat că vor cere Consiliului să adopte o recomandare pentru ca România să ia măsuri adecvate în vederea corectării abaterii semnificative anunţate de către CE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.