Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Parlament, că Guvernul nu ar trebui să adopte o ordonanţă de urgenţă în privinţa stabilirii valorii pragului în cazul infracţiunii de abuz în serviciu, în condiţiile în care trebuie să existe o dezbatere „mult mai serioasă” în această chestiune, care a devenit „cuiul lui Pepelea în România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă ar trebui adoptată o OUG prin care să se stabilească valoarea pragului în cazul înfracţiunii de abuz în serviciu, Liviu Dragnea a răspuns negativ, motivând că trebuie să existe o dezbatere „mult mai serioasă”.

„Nu cred că este o idee bună. O ordonanţă nu cred că este o idee bună, pentru că ar trebui făcută o dezbatere mult mai serioasă despre cât de mare să fie acest prag care, în mod exagerat după părerea mea, a devenit cuiul lui Pepelea în România acum câteva luni de zile”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă există posibilitatea să se facă sesiune extraordinară pentru acest proiect, Liviu Dragnea a spus: „Întâi să îl vedem şi când o să îl vedem atunci o să luăm şi o decizie, să vedem dacă este atât de important ca să convocăm o sesiune extraordinară”.

De asemenea, întrebat în continuare cât ar trebui să fie valoarea pragului, liderul PSD a susţinut că trebuie făcută o analiză foarte serioasă şi văzut ce se întâmplă în alte ţări.

„Trebuie făcută o analiză serioasă, trebuie văzut ce se întâmplă în alte ţări, dacă există această infracţiune şi dacă există prag şi dacă există cum s-a calculat, dacă nu există trebuie să se uite în practica judiciară românească în alte prevederi legale. S-a făcut atunci o analiză dar acum este un nou ministru şi eu nu vreau să cer noului ministru să ia de-a gata analiza precedentă, poate nu ajunge la aceeaşi concluzie”, a explicat preşedintele PSD.

Chestionat despre faptul că proiectul de modificare a Codurilor penale a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de guvern, Dragnea a spus că nu a discutat cu premierul Sorin Grindeanu sau cu ministrul Justiţiei despre această chestiune. „Nu am discutat cu premierul sau ministrul Justiţiei despre asta. Eu cred că au decis asta după decizia CCR, cred că aşteaptă motivarea, ceea ce mi se pare firesc, şi după lectura motivării vor lua o decizie”, a conchis Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.