Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu există niciun fel de coabitare a coaliţiei de guvernare cu preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum afirmă Adrian Năstase, iar el îl respectă "foarte mult” pe fostul premier, dar nu se aştepta ca el "să îl copieze” pe Victor Ponta. Ponta a reacţionat pe Facebook, spunând că afirmaţiile lui Dragnea reprezintă "o aroganţă şi o jignire inutilă”, în condiţiile în care fostul premier nu l-a copiat niciodată, în schimb el a încercat să îl copieze pe acesta în a fi "un foarte bun” premier şi un lider care a încercat să facă din PSD un partid care îşi respectă alegătorii şi membrii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea: Nu mă aşteptam ca Adrian Năstase să îl copieze pe Victor Ponta; Nu există niciun fel de coabitare cu Iohannis

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu există niciun fel de coabitare a coaliţiei de guvernare cu preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum afirmă Adrian Năstase, iar el îl respectă "foarte mult” pe fostul premier, dar nu se aştepta ca el "să îl copieze” pe Victor Ponta.

La remarca presei care i-a spus că Adrian Năstase sugera existenţa unei coabitări a coaliţiei de guvernare cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus că fostul premier „greşeşte profund”.

"Eu îl respect foarte mult pe domnul Adrian Năstase şi nu mă aşteptăm să îl copieze pe Victor Ponta. Ar putea să mă întrebe direct. Nu există niciun fel de coabitare, nici din partea mea, nici din partea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu cu preşedintele Iohannis. Nu este şi nu va fi niciodată. Putem avea relaţii instituţionale, şi nu am ascuns niciodată, dimpotrivă, am spus mereu, în toate intervenţiile mele publice, că vreau să avem o colaborare instituţională sănătoasă cu Administraţia Prezidenţială şi cu preşedintele, dar nu coabitare”, a completat preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat dacă Victor Ponta a devenit un exemplu negativ, Liviu Dragnea a răspuns: „ Nu. Domnul Victor Ponta, în multele dumnealui ziceri, a vorbit despre această coabitare care nu există. Nu mă aşteptam ca domnul Adrian Năstase să se inspire din asta, să se insire din ceva ce nu există”.

UPDATE - Ponta: Afirmaţia lui Dragnea, o aroganţă şi o jignire inutilă; Năstase nu m-a copiat niciodată, eu am încercat să-l copiez

Deputatul PSD Victor Ponta a scris joi, pe Facebook, că afirmaţia lui Liviu Dragnea privind criticile lui Adrian Năstase este „o aroganţă şi o jignire inutilă”, în condiţiile în care fostul premier nu l-a copiat niciodată, în schimb el a încercat să îl copieze pe acesta în a fi „un foarte bun” premier şi un lider care a încercat să facă din PSD un partid care îşi respectă alegătorii şi membrii.

"Afirmaţia lui Liviu Dragnea este o aroganţă şi o jignire inutilă / nu pentru Adrian Năstase ci pentru noi toţi cei care am crescut şi am muncit doar în PSD! Adrian Năstase nu m-a copiat niciodată pe mine / eu însă am încercat să îl copiez în a fi un foarte bun Prim Ministru al României ( şi văd că şi prietenii şi adversarii recunosc azi că Guvernele PSD din 2000-04 şi 2012-15 au fost cele mai performanţe până acum)! Am mai încercat să îl copiez şi să fac din PSD un partid respectat pe plan intern şi internaţional şi un partid care îşi respectă şi alegătorii şi membrii!”, a precizat fostul premier.

El a mai spus că, „din păcate, Liviu Dragnea nu a încercat nimic din aceste lucruri”.

"El doar îl copiază pe modelul sau politic Traian Băsescu în a transforma PSD în PD -ul anilor 2000 - şi guvernarea României în conducerea Consiliului Judeţean Teleorman”, a completat Victor Ponta.

Fostul premier a susţinut că, în atitudinea pe care a avut-o faţă de miinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, Liviu Dragnea „a copiat perfect stilul Băsescu”.

"De altfel în atitudinea faţă de Ministrul Tudorel Toader (când a spus primul că "nu se impune schimbarea şefei DNA" şi că susţine orice decizie a Ministrului pentru că azi să spună exact invers) am recunoscut modul în care Liviu Dragnea a copiat perfect "stilul Băsescu"!”, a afirmat deputatul PSD.

În încheiere, el a spus că îşi doreşte ca Liviu Dragnea să copieze performanţa guvernamentală a lui Adrian Năstase, şi nu a lui Traian Băsescu.

"Nu doresc niciuna dintre funcţiile lui Liviu Dragnea ( a fost sincer că el nu vrea şef la Camera Deputaţilor, nu-i "că să dea cu ciocănelul" - cum este sincer şi acum când spune că nu vrea să fie Prim Ministru în locul lui Grindeanu) - îmi doresc doar să copieze performanţă guvernamentală a lui Adrian Năstase şi nu a lui Traian Băsescu - modelul / ar fi bine pentru PSD şi pentru România”, a conchis Victor Ponta.

Adrian Năstase a scris, pe blog, că, după părerea sa, „după externalizarea justitiei din guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care să „repare” singur legislatia in domeniul justitiei si să-si  aleagă singur secretarii de stat), se conturează din nou un ‘domeniu rezervat’ în materia justiţiei pentru preşedinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.