Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la România TV că nu consideră că este necesară o ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea Codurilor penale, apreciind că acestea trebuie dezbătute în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu cred că e nevoie de ordonanţă de urgenţă pentru că şi aceste iniţiative legislative trebuie adoptate după dezbateri. Nici nu sunt de acord să facem o sesiune extraordinară, nu cred că se impune", a afirmat Liviu Dragnea la România TV.

El a precizat că aceasta nu exclude posibilitatea ca parlamentarii din comisia specială să se întrunească totuşi în vacanţa parlamentară.

Dragnea a anunţat vor mai avea loc modificări ale codurilor penale impuse de decizii ale Curţii Constituţionale, precum şi de decizii CEDO.

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat în urmă cu o săptămână,  la Parlament, că Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie va trebui transpusă ”mot-a-mot” în codurile penale din România, precizând că dacă Parlamentul nu va face acest lucru în timp util, Guvernul va trebui să intervină.

Anterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declarase în faţa comisei speciale pentru legile Justiţiei că Directiva Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie trebuie transpusă, iar dacă Parlamentul nu o va face, Guvernul va fi îndreptăţit să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.