Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că proiectul de buget nu a fost adoptat de Guvern fără avizul CSAT, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani, deoarece nici el, nici prim-minitrul ”nu uită ţara în care trăiesc şi sistemul care o guverneză”, un sistem care, în opinia sa, nu este unul legitim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nici eu, nici primul ministru nu uităm ţara în care trăim şi sistemul care o guvernează. Nu un sistem legitim, ca să ştim exact ce vorbim şi eu nu vreau ca… eu l-am sfătuit pe primul ministru să respecte procedurile ad literam. Atâta timp cât scrie în procedură, scrie în lege că este nevoie şi de acest aviz, trebuie luat. Pozitiv sau negativ, favorabil sau nefavorabil”, a declarat Liviu Dragnea întrebat fiind de ce Guvernul nu a adoptat proiectul de buget în absenţa avizului CSAT în condiţiile în care avizul este unul consultativ şi în anii trecuţi el a fost dat după adoptarea de către Executiv a proiectului de buget.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că a discutat în cursul după-amiezii cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu avizarea de către CSAT a proiectului de buget pe anul 2017, însă adoptarea bugetului de către Guvern se va putea face doar marţi. Grindeanu a spus că şi-ar fi dorit ca bugetul să aibă un parcurs similar celui de anul trecut când avizul CSAT a fost dat la o zi după ce Executivul a adoptat proiectul de buget şi l-a trimis la Parlament.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Noi am terminat proiectul de buget, avem tot ce înseamnă avize. Mai este nevoie de un aviz, cel al CSAT. Am avut o discuţie astăzi, mai pe după-amiază, cu domnul preşedinte Iohannis. Am sperat la un parcurs cum a fost cel de anul trecut când pe 9 decembrie (2015 - n. red.) proiectul bugetuluia fost adoptat şi trimis la Guvern, iar pe 10 decembrie a fost dat avizul CSAT”, a anunţat Sorin Grindeanu.

El a arătat că acest lucru nu mai este posibil astfel că bugetul de stat va fi adoptat de către Executiv marţi, într-o şedinţă ce va fi convocat imediat după încheierea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va începe marţi, de la 12.30. ”Am informat conducerile Camerelor Parlamentului că, imediat după şedinţa CSAT, vom avea şedinţa de Guvern pentru aprobarea bugetului”, a precizat primul-ministru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.