Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că este o problemă de securitate naţională faptul că miliarde de euro nu au intrat în bugetul României şi critică SRI pentru că nu a ridicat această problemă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Probleme de securitate naţională, una din cele mai mari o reprezintă asta: că miliarde de euro nu au intrat în bugetul ţării ca să facem autostrăzi, şcoli, spitale. Aici SRI-ul trebuia să intervină. Dacă tot cer în fiecare an buget mai mare şi au primit până acum, să ne prezinte şi nouă dacă au sesizat pe cineva. Adică ei nu ştiu lucrurile astea? (...) Ditamai SRI-ul nu a putut să ceară în CSAT, premierului, preşedintelui de la acea dată, dom-le avem o problemă aici! N-au şi un departament economic? Asta nu e de securitate naţională sau de securitate naţională e să-ţi meargă Dumbravă la judecători şi să spună bagă-l pe ăla în puşcărie?", a spus Dragnea, la Antena 3.

În acest context, Dragnea a spus că în anul 2018 România are venituri la bugetul de stat cu 70 de miliarde de lei mai mari decât în anul 2016, el afirmând că acesta este "unul din efectele programului de guvernare".

Liviu Dragnea a mai spus că în anul 2019 România va avea pentru prima dată venituri de peste o mie de miliarde de lei, respectiv 1.028 de miliarde de lei.

"De ce? În momentul în care se micşorează taxele se măreşte baza de impozitare. Adică nu stau doar cu zece oameni la care le pun biruri şi mai mari. Fac biruri mai mici şi în loc de zece sunt o sută şi când adun iau mai mult, dar lumea trăieşte mai bine", a spus el.

Dragnea a adăugat că profitul declarat de companiile româneşti este mai mare de 3,5 ori decât cel declarat de firmele străine, el susţinând că "nu e în regulă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.