Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că în cursul zilei de joi va convoca un nou CExN pentru a discuta împreună cu colegii de la ALDE despre noua propunere de prim-ministru pe care i-o vor înainta preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mâine ( joi – n.r.), noi intenţionăm să convocăm din nou un Comitet Executiv Naţional ca să discutăm şi împreună cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care să fie înaintată preşedintelui Iohannis”, a anunţat preşedintele PSD.

Liderul social-democraţilor a susţinut că „nu se mai poate vorbi de un guvern pentru că toţi miniştrii şi-au dat demisia”. La remarca presei care i-a spus că, potrivit Constituţiei, premierul este în funcţie până când îşi va da demisia sau va fi demis prin moţiune de cenzură, Liviu Dragnea a spus: „Şi constituţional şi politic vorbind, eu sper ca domnul Sorin Grindeanu să nu se agaţe de această procedură pentru că nu mai are guvern. Noi am mai adoptat o decizia astăzi, la sugestia unor colegi, prin care s-a decis orice membru PSD care ar intra într-un guvern care nu mai are susţinerea PSD, îşi pierde calitatea de membru”.

Liderul PSD a susţinut că este vorba „de un cabinet care nu mai are membri şi de un prim-ministru care speră să ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au şi dat sprijinul politic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.