Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că nu mai poate face echipă la conducerea partidului cu Valeriu Zgonea, urmând ca membrii CExN să decidă care este ”soarta” preşedintelui executiv al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, înainte de şedinţa CExN, dacă mai poate face echipă cu Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea a răspuns: ”Categorig nu. (...) În ceea ce îl priveşte, decizia privind soarta domnului  Zgonea sau cariera politică a domnului Zgonea, colegii mei vor decide ce se va întâmpla. (...) Cu toate că în trecutul nu foarte îndepărtat au mai fost cel puţin două curente pe care eu le-am oprit, de data asta nu voi face decât un lucru, şi anume nu o să mai am un punct de vedere. O să las CExN să ducă la capăt ce simte că e bine pentru acest partid”.

Întrebat dacă îşi depune mandatul, Dragnea a spus: ”Astăzi CExN, printre alte lucruri, trebuie să hotărască dacă îmi acordă în continuare sprijin politic sau nu pentru această funcţie. Există o prevedere statutară foarte clară care prevede că oricând CExN poate menţine sau retrage sprijinul politic pentru fiecare membru din BPN. Colegii mei se vor exprima în sensul ăsta, ceea ce vor face ei va fi respectat şi de mine şi de toată lumea”.

Preşedintele PSD a mai spus că acum, la câteva zile de la condamnarea sa la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumul”, liderii social-democraţi trebuie să îşi reafirme unitatea pentru partid.

”Astăzi, membrii Comitetului Executiv Naţional sunt în deplinătatea cunoştinţelor pentru a putea lua decizii corecte. Astăzi partidul trebuie să îşi reafirme unitatea, astăzi PSD trebuie să arate şi să înţeleagă toată lumea că cel mai puternic din România are dreptul să îşi aleagă liderii în interior, nu la sugestia sau prin presiunea altcuiva. (...) Astăzi trebuie să se ia decizii cu forţă, inteligenţă şi să nu se uite că suntem în an electoral şi PSD are prima şansă”, a mai spus Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.