Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că a fost informat de către Florin Iordache că a depus o sesizare la Curtea Constituţională, apreciind că există un conflict juridic de natură constituţională în legătură cu completurile specializate de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ”Este o coincidenţă şi faptul că respir”, a spus Dragnea, răspunzând unei întrebări, după care a adăugat că nu l-ar ajuta cu nimic o astfel de sesizare pentru că nu i-ar da înapoi ani din viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit cu Florin Iordache astăzi înainte de Comitetul Executiv, m-a informat că a luat această decizie vineri. L-am întrebat şi mi-a zis că în opinia lui este un conflict juridic de natură constituţională şi că acolo nu s-ar respecta legea, care era obligatorie, să existe completuri specializate de trei parcă”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este o coincidenţă această sesizare, având în vedere că şi avocaţii săi din dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţia Copilului Teleorman au invocat acest lucru, Dragnea a spus: ”Este o concidenţă şi faptul că respir. Pe subiectul ăsta, văd că abordarea este foarte interesantă. (...) Dacă cineva încalcă o lege, văd că problema se pune la omul care sesizează că s-ar încălca o lege, nu la cel care încalcă legea, deci ăla e vinovat. Trebuie să ne punem întrebări foarte serioase despre modul cum s-a funcţionat în acea instituţie. Deja Curtea Constituţională a descoperit un fapt destul de grav. Dacă şi acuma ai dreptate în speţa asta…Iertaţi-mă, totuşi, un român chiar aşa este exagerat să îşi dorească să aibă dreptul la un proces echitabil, la un proces corect, adică să fie judecat de un complet compus legal? Problema e cu ce mă avantajează pe mine? Îmi dă ani din viaţă? M-aţi întrebat dacă depun contestaţie în anulare. Habar nu am, nu ştiu. Îmi mai dă mie cineva înapoi viaţa pe care mi-au distrus-o aceşti indivizi care m-au condamnat politic pentru că am spus oamenilor să vină la vot? Cu ce mă avantajează pe mine dacă aş depune contestaţia în anulare?”.

Dragnea a spus că funcţia de premier nu este ”o miză” pentru el, miza fiind programul de guvernare.

”Gândiţi-vă la oamenii care au stat în puşcărie degeaba, gândiţ-vă la magistraţi care au fost ani de zile suspendaţi din magistratură pe ambiţiile unora sau altora, ale lui Kovesi, Coldea, Maior şi alţii. O societate nu se poate construi nesănătos. Statul de drept nu înseamnă statul de drepţi, că sunt câţiva şmecheri care hotărăsc ei, eu sunt dumnezeii, ei spun cine trebuie să meargă la puşcărie, cine nu, cine scapă, cine nu scapă, cine are dreptul la viaţă cine nu, cine are dreptul la afaceri, cine nu are dreptul la afaceri. Asta e singura mea rugăminte, doar să reflectaţi. Completele de trei? Cu ce să mă ajute completele de trei specializate, habar nu am”, a mai declarat Dragnea.

Acesta a adăugat că poate va merge la puşcărie sau poate nu va merge, dar este necesar să se facă ”dreptate pentru mii de oameni”.

”Am înţeles că Iohannis vrea să intru în puşcărie ca să doarmă liniştit. Klaus, poate intru, poate nu intru, nu te culca pe o ureche. Deci dacă cumva cu o astfel de acţiune ar aduce dreptate pentru mii de oameni, să nu se aducă dreptatea pentru ca domnul Werner Iohannis să doarmă liniştit. Nu se poate judeca aşa. În orice ţară ca afară aşa ceva nu ar fi acceptat. La noi trebuie să fie acceptat. Uite că nu sunt de acord cu asta şi o să lupt până la capăt. Cu toată coloana mea”, a afirmat liderul social-democrat.

Preşedinte cu delegaţie al Camerei Deputaţilor în perioada 16 – 24 martie, Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu completurile specializate.

Practic, Iordache susţine că la ICCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie.

Curtea Constituţională a aşteaptă, până în 2 arilie, punctele de vedere ale părţilor, apoi urmând a fi judecată cauza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.