Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi, la Parlament, că instituţiile abilitate ale statului trebuie să pornească o anchetă pentru a stabili dacă sunt adevărate afirmaţiile Anei Maria Pătru, potrivit cărora reţinerea şi arestarea sa se datorează faptului că ar fi spus că o posibilă condamnare a lui în dosarul ”Referendumul” ar fi nelegală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am citit acum aceste declaraţii. Te-ai aştepta ca instituţii abilitate ale statului să pornească o anchetă, să vedem dacă ceea ce spune doamna Ana Maria Pătru este adevărat, să vedem dacă, de-a lungul timpului, cei care aveau curaj să-şi spună punctul de vedere despre dosarul Referendumului, despre procesul Referendumului erau ameninţaţi direct sau indirect şi să vedem dacă aceste afirmaţii sunt reale. Pentru că, dacă sunt reale, este foarte grav”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a vorbit în ultima vreme cu Ana Maria Pătru, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns negativ.

Fosta şefă a AEP Ana Maria Pătru a afirmat, într-o scrisoare trimisă membrilor comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a primit un telefon de la Traian Băsescu, pe vremea când era preşedintele ţării, în care i-a spus că ar putea fi arestată pe subiectul dosarului referendumului din 2012. Ea a apreciat că reţinerea sa nu a fost pe motiv că este „băsistă”, ci că este implicată în acţiunile întreprinse de PSD. „În sprijinul acestei supoziţii, vreau să aduc mai multe argumente: în anumite cercuri, am povestit de-a lungul timpului că ancheta în dosarul referendumului în ceea ce-l priveşte pe preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, ar fi anormală şi că o eventuală condamnare ar fi nelegală, date fiind dispoziţiile legislaţiei electorale. Nişte «oameni de bine» mi-au spus că fac o greşeală şi că ar trebui să ţin aceste opinii pentru mine”, a precizat fostul vicepreşedinte al AEP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.