Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că îi regretă pe Radu Mazăre, Sorin Oprescu şi Adrian Năstase că au plecat din partid, menţionând că singurul pe care nu-l regretă e Marian Vannghelie, iar, în ceea ce îl priveşte pe Valeriu Zgonea, liderul social-democrat a spus ironic că ”partidul şi-a revenit destul de greu după această pierdere”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că Mazăre a fost, cel puţin până astăzi, cel mai bun primar pe care l-a avut Constanţa, prin ceea ce a făcut el în Constanţa şi în Mamaia. Plus că am avut o relaţie de prietenie şi eu nu-mi reneg prietenii cu orice risc. (...) Da (îl regret  - n.r.). Eu nu-mi reneg prietenii. Niciodată”, a spus Dragnea, la România TV.

Totodată, întrebat dacă îl regretă pe Sorin Oprescu, Dragnea spus că dacă ar fi rămas în PSD ”pentru noi era bine”. 

”L-am regretat de când a plecat din PSD (pe Oprescu - n.r.), dar a trecut foarte mult timp. Sorin dacă ar fi rămas în PSD pentru noi era bine. Adică, Adrian Năstase, pe care eu îl regret foarte mult, totuşi a fost premierul care a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeană, în mandatul căruia s-au ridicat vizele. Am aderat la NATO, un om de mare calibru. Sigur că-l regret şi sunt mulţi oameni pe care îi regret”, a spus Dragnea. 

Întrebat dacă pe edilul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, îl regretă, Dragnea a răspuns negativ, fără a da alte explicaţii. 

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Camerei Deputaţilor, care a fost exclus din partid la finalul lunii aprilie, Dragnea a spus ironic că partidul ”şi-a revenit destul de greu după această pierdere” şi că săptămâna viitoare parlamentarii social-democraţi vor demara procedurile de schimbare din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Zgonea. 

”Întradevăr ne e foarte greu, ne-am revenit destul de greu după această pierdere, dar avem foarte mari şanse să facem o figură bună la alegeri. Am vorbit cu colegii mei din Parlament chiar astăzi de dimineaţă şi mi-au spus că săptămâna viitoare încep procedurile care se vor finaliza cu revocare”, a mai spus Dragnea. 

Radu Mazăre este judecat în mai multe dosare de corupţie, iar în aprilie 2015 el a demisionat  de la Primăria Constanţa, iar două luni mai târziu şi-a anunţat demisia şi din PSD, în timp ce era arestat preventiv. 

Radu Mazăre este judecat sau cercetat în mai multe dosare, pentru fapte de corupţie pe care le-ar fi comis când era primar al Constanţei. Mazăre este judecat într-un dosar privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de peste patru milioane de euro Primăriei Constanţa.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare în dosarele Zambaccian şi Trofeul Calităţii. 

Sorin Oprescu  a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie pe 20 noiembrie, alături de mai mulţi angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, printre care fostul şef de la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa. Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de Bogdan Popa, care avea ca scop darea şi luarea de mită din sume provenite din bugetul municipalităţii. Oprescu a fost surprins, pe 5 septembrie 2015, primind 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani de la Bogdan Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.