Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a nunţat, luni, că Guvernul şi Ministerul Justiţiei vor cere Comisiei Europene clarificări în privinţa listei de persoane aflate în diferite proceduri judiciare care s-ar regăsi într-un document MCV din 2012, prezentat de Mihai Gâdea duminică seară. Dragnea a susţinut că aceasta este ” o imixtiune brutală în actul de justiţie din România” din partea Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O temă importantă, respectiv acea listă, într-un document MCV am înţeles, de persoane care erau în diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol. Doamna prim-ministru ne-a informat că Guvernul sau/şi ministrul Justiţiei vor transmite o scrisoare de solicitare de clarificări la Comisia Europeană în legătură cu acest document, în care să încerce să afle şi să aflăm cu toţii ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informaţiile pe care s-au bazat şi de ce s-a făcut această solicitare, pentru că din ce în ce mai mulţi dintre cei care şi-au exprimat un punct de vedere consideră că ... şi se poate considera că aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiţie din România şi se poate spune chiar că de fapt era o inducere a unei direcţii ca acele persoane neapărat să fie condamnate”, a declarat Liviu Dragnea, după o întâlnire a conducerii PSD.

Liderul PSD a continuat: ”Nouă ni se pare ceva fără precedent, ceva foarte grav şi din acest motiv susţinem demersul pe care l-a anunţat doamna prim-ministru”.

Liviu Dragnea a mai spus că Viorica Dăncilă va face o analiză pentru a vedea dacă au mai fost documente ”cu nume şi prenume” din partea CE, din 2012 până în prezent.

”Tot astăzi, doamna prim-ministru ne-a informat că va face o analiză şi din 2012 până astăzi, să vedem dacă au mai fost astfel de solicitări şi dacă au mai fost nume şi prenume în vreun document emis de Comisia Europeană sau din partea MCV”, a afirmat preşedintele PSD.

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la ”Sinteza Zilei”, un document atribuit Comisiei Europene, din 10 octombrie 2012, cu 21 de cerinţe adresate Guvernului român privind MCV. Între acestea ar fi fost şi o solicitare privind o scurtă descriere a situaţiei curente şi să se stabilească paşii următori pentru cazurile de înaltă corupţie şi care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.