Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la Antena 3, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis doreşte să discute cu premierul Sorin Grindeanu despre absorbţia fondurilor europene, că abordarea şefului statului nu a fost „foarte corectă”, iar prim-ministrul va decide singur dacă va da curs acestei invitaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La Guvern se întâmplă lucruri, adică membrii Guvernului şi aparatul guvernamental, în fiecare zi, iau nişte măsuri. Vorbim de oameni profesionişti care, exact de la instalare, un grup de oameni, în frunte cu Sevil Shhaideh, au avut obiectiv major strategic să ardă foarte multe etape, să pună lucrurile în regulă pentru a recupera timpul pierdut pe fonduri europene”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre consultările pe care Klaus Iohannis doreşte să le aibă cu Guvernul despre absorbţia fondurilor europene.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că abordarea şefului statului nu a fost „foarte corectă”.

„Ce îi răspund eu preşedintelui Iohannis? Nu ştiu dacă a fost foarte corectă abordarea. A avut discuţii cu premierul Grindeanul pe acest subiect şi premierul va face ceea ce crede de cuviinţă. Poate că preşedintele Iohannis are informaţii că lucrurile au început să se mişte bine şi că imediat se vor vedea aceste lucruri ca şi realizate şi poate zice că ar fi bine ca înainte să aibă o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi să spună că din acest motiv au început să mişte lucrurile”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Roma, că se apropie perioada când se va negocia la nivelul UE următorul buget, iar România, cu absorbţia fondurilor europene pe care o are în prezent, nu va fi „în pole position”, ci va avea „cărţi proaste în mână”. Şeful statului a spus că intenţionează să discute aceste chestiuni cu Guvernul Grindeanu.

„Se apropie cu paşi repezi perioada când se negociază următorul buget şi, cu absorbţia pe care o avem acum, tare mă tem că nu vom fi în pole position, cum se spune, adică vom fi cu cărţi proaste în mână. Am de gând să discut aceste chestiuni cu Guvernul în săptămânile următoare. Nu am vrut să mă grăbesc foarte, foarte tare, fiindcă la început Guvernul s-a ocupat de cu totul alte lucruri, vă amintiţi, Ordonanţa 13, 14 şi aşa mai departe. Pe urmă, au început uşor, uşor să lucreze ceva şi da, am de gând să invit pe prim-ministrul, cu cine doreşte domnia sa, la o discuţie pe absorbţia fondurilor europene”, a afirmat preşedintele

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.