Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că pentru el este „o mare satisfacţie” şi apreciază faptul că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării, în ciuda tuturor presiunilor publice, aceasta fiind o veste foarte bună pentru români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru mine este o mare satisfacţie şi apreciez foarte mult faptul că preşedintele Iohannis in ciuda tuturor presiunilor publice a promulgat această lege care este o lege aşteptată de milioane de români şi care va fi implementată de guvernul condus de Mihai Tudose Este o veste foarte  bună pentru toată lumea”, a precizat Liviu Dragnea. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii salarizării angajaţilor din sectorul public, şeful statului atrăgând atenţia că este responsabilitatatea coaliţiei de guvernământ să se asigure că promisiunile vor fi respectate fără a fi periclitată dezvoltarea României.

”Preşedintele Klaus Iohannis susţine necesitatea de creştere a veniturilor salariale, în mod sustenabil, pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor. Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechităţile şi disfuncţionalităţile salariale. În acelaşi timp, preşedintele României susţine necesitatea unei creşteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivaţiile adecvate şi performanţele necesare din partea tuturor beneficiarilor”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Iohannis aminteşte că proiectul salarizării unice a fost un proiect asumat, ca parte esenţială a programului de guvernare, de către PSD. ”În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată şi să concilieze obiectivul de creştere a salariilor cu cel de păstrare a stabilităţii macroeconomice şi bugetare a României”, consideră preşedintele.

El atrage atenţia că unele aspecte ”problematice” vor trebui corectate ulterior, în perioada de aplicare. 

”Coaliţia aflată la guvernare are obligaţia să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie şi implicaţii negative asupra bugetului public. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate şi Creştere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB. Această lege ar trebui să rezolve problemele salariale existente în sectorul public, fără să creeze altele”, mai precizează sursa citată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.