Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, miercuri, pe Facebook, că, după discursul preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, este optimist în ceea ce priveşte menţinerea parteneriatelor internaţionale ale Statelor Unite, menţionând că parteneriatul României cu SUA ”va rămâne unul puternic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cetăţenii Statelor Unite au decis. În primul rând, este o victorie a democraţiei. Votanţii au trimis un mesaj despre cât de important este ca liderii pe care îi aleg să le înţeleagă problemele economice şi să vină cu soluţii. Sunt optimist după declaraţiile de acum o oră ale preşedintelui ales referitoare la menţinerea parteneriatelor internaţionale ale Statelor Unite. Sunt convins că parteneriatul României cu Statele Unite va rămâne unul puternic”, a scris Dragnea.

Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite, după ce a obţinut susţinerea a 10 electori în statul Wisconsin, anunţă Washington Post şi Associated Press.

Ulterior, el a mai obţinut susţinerea unui elector din Maine şi a 11 electori din Arizona, astfel că a ajuns la 289. Pentru a deveni preşedinte, el avea nevoie de susţinerea a cel puţin 270 de electori. Potrivit CNN, Hillary Clinton l-a sunat pe Trump pentru a-şi recunoaşte înfrângerea. Ultimele secţii s-au închis la 8 ora României în Alaska, dar autorităţile numără încă voturile în mai multe state, printre care New Hampshire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.