Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că, în diaspora, alegerile au fost organizate de ambasade, iar alegătorii au stat la cozi mari în Spania, Italia şi Marea Britanie, unde sunt "ambasadori numiţi de Iohannis şi Cioloş". El a adăugat că au fost înfiinţate mai multe secţiie de vot, "deci nu poate să spună cineva că Guvernul în ansamblul lui a decis să fie cozi în diaspora, Guvernul a făcut tot ce i s-a cerut de către ambasade".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea a fost întrebat, duminică seară, despre felul în care a decurs votul în diaspora, unde oamenii au stat la cozi mari pentru a vota.

"În diaspora, alegerile le organizează ambasadele, adică ambasadorii, şi vorbim de trei ţări unde au fost cozi mari: Spania, Italia, Marea Britanie, ambasadori numiţi de Iohannis şi Cioloş, care erau obligaţi să se organizeze, nu astăzi, nu ieri, şi în toate zilele trecute să informeze românii din ţările respective unde sunt amplasate toate secţiile de vot. Pentru că nu ministrul Teodor Meleşcanu trebuie să stea în fiecare ambasadă, ci ambasadorii", a spus Dragnea.

El a afirmat că au fost înfiinţate secţiile de vot cerute de ambasade.

"S-au făcut mai multe secţii de vot decât au fost până acum, mult mai multe decât au fost şi în 2014 la europarlamentare, şi în 2014 la prezidenţiale, şi decât au fost la referedumul din 2018. Deci nu poate să spună cineva că Guvernul în ansamblul lui a decis să fie cozi în diaspora, Guvernul a făcut tot ce i s-a cerut de către ambasade, unde au solicitat să fie înfiinţate secţii de vot acolo s-au înfiinţat, din câte am aflat nu a existat nicio solicitare din vreo ţară unde să nu se fi înfiinţat, aşa cum au cerut ambasadele", a susţinut el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.