Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu poate estima când va pune în aplicare Klaus Iohannis decizia Curţii Constituţionale privind remanierea celor doi miniştri. Decizia trebuia executată ”de îndată”, ceea ce nu s-a întâmplat. ”Cine face greşeala să aştepte ceva de la Klaus Iohannis se păcăleşte” a spus Dragnea, care a adăugat că ”pentru Klaus Iohannis deciziile Curţii Constituţionale sunt facultative”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cine a face greşeala să aştepte ceva de la Klaus Iohannis se păcăleşte. Când acolo spune «de îndată»,  înseamnă în aceeaşi zi. Dacă aţi fost atenţi, ieri, când instanţa a decis să fie eliberaţi nişte oameni din penitenciar, a spus să fie eliberaţi de îndată, ceea ce s-a întâmplat în aceeaşi zi. Dar pentru Klaus Iohannis deciziile Curţii Constituţionale sunt facultative. Oricum nu avea niciun fel de motivare constituţională sau legală să blocheze remanierea unui Guvern, doar răutatea şi lipsa lui de înţelegere a modului cum funcţionează un stat”, a declarat Liviu Dragnea, joi, întrebat când estimează că va da curc Klaus Iohannis deciziei CCR.

În plus, Dragnea a spus că şeful statului trebuia deja să declare vacante posturile respective şi să numească propunerile primului-ministru.

”Nu s-a întâmplat astăzi, nu mă puneţi să estimez eu când va face şi ce va face Klaus Iohannis”, a mai spus Dragnea.

Curtea Constituţională a constatat miercuri existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern - preşedinte şi a decis că şeful statului urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru, referindu-se la miniştrii Transorturilor şi Dezvoltării, Lucian Şova şi Paul Stănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.