Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la Antena 3, că este ”o idee foarte bună” propunerea ministrului Justiţiei privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor şi că Tudorel Toader urmează să facă o analiză o analiză să vadă dacă o astfel de măsură îşi atinge scopul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o discuţie cu dumnealui (ministrul Justiţiei - n.r.). Mie mi se pare o idee interesantă, nu e rea ideea. Trebuie să vadă şi să prezinte premierului, probabil şi coaliţiei, cât de aplicabilă poate fi o astfel de ordonanţă şi cât de eficientă ar fi, adică dacă îşi atinge scopul. Ideea e foarte bună (...) urmează în perioada următoare să o construiască şi să facă o analiză din punct de vedere al eficienţei”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că Tudorel Toader a dovedit până acum că este ”un om curajos, pregătit, care crede într-adevăr în justiţie” şi care ”încă are multe lucruri de spus”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată "într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile", iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că "justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.