Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, referitor la ordonanţa prin care legile justiţiei ar urma să fie modificate în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, că va putea fi adoptată abia după ce toate aceste legi vor intra în vigoare. Legea 303 ”abia a ajuns la Cotroceni”, iar ultima zi în care poate fi promulgată este vinerea viitoare. ”Abia atunci se poate vorbi de ordonanţă”, a spus Liviu Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi l-am rugat (pe ministrul Justiţiei – n.r), şi l-am rugat şi eu, să analizeze din raportul preliminar al Comisiei de al Veneţia care sunt observaţiile care pot fi adoptate sau cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă”, a declarat, sâmbătă, Liviu Dragnea, referitor la punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

Întrebat dacă această ordonanţă va avea şi prevederi referitoare la pensionarea magistraţilor, Dragnea a spus: ”N-am uitat cu atenţie ieri şi ieri seară. Noi nu am introdus prin lege o altă procedură de pensionare. Din ce am văzut eu, doar că s-au introdus câteva categorii noi. Deci, să nu rămânem în confuzia asta şi cred că nici Comisia nu trebuie să rămână în confuzia asta. Nu noi am introdus aceste prevederi în lege, dar dacă e nevoie să se facă vreo modificare, sigur că da”.

De asemenea, întrebat când va fi adoptată acestă ordonanţă, liderul PSD a spus că trebuie aşteptat ca toate legile să fie în vigoare.

”Nu se poate da Ordonanţa de Urgenţă până toate legile nu vor fi publicate şi sunt în vigoare. Deci, Legea 303 de-abia a ajuns la Cotroceni. Ultima zi în care o poate promulga este vinerea viitoare. După ce o promulgă, se publică şi după publicare intră în vigoare în trei zile. Abia atunci se poate vorbi de ordonanţă”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a explkicat că de aceea ministrul Tudorel Toader nu a trimis la CSM vreun proiect de ordonanţă pentru că ”nu poţi să modifici ceva ce nu există”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că recomandările Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei ar putea fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.