Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, că, dacă Victor Ponta are informaţii despre posibili ofiţeri acoperiţi în partid, să le spună, în condiţiile în care fostul premier a susţinut că în conducerea partidului ar fi un ofiţer acoperit care îşi doreşte să preia puterea în PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am citit şi eu ce-a zis Victor. Dacă are informaţii, să le dea. Eu cred că Georgian Pop (preşedintele Comisiei parlamentare de control a SRI - n.r.) şi ceilalţi preşedinţi de comisii de control asupra serviciilor, SRI, SIE şi altele ce mai sunt pe la Interne, pe la Armată să-i cheme acolo pe toţi cei care au informaţii, pentru că doar pe declaraţii publice nu ştiu ce poţi face. Astea sunt afirmaţii destul de grave şi astea trebuie documentate, verificate", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. 

Liderul PSD a spus că nu îl interesează dacă ”ofiţerul acoperit” este Mihai Tudose sau Valeriu Zgonea, acestea fiind cele mai vehiculate nume în presă ca fiind vizaţi de postarea lui Ponta. 

"După ce am văzut declaraţia lui Victor, m-am tot gândit. Nu ştiu dacă sunt, nu cred că sunt. Pot fi membri, nu numai în PSD, şi în alte partide care de-a lungul anilor, ocupând diverse poziţii publice guvernamentale, au relaţionat în mod instituţional cu serviciile, dar în mod instituţional. E firesc, primesc informări, primesc avertizări, primesc opinii, ceea ce e foarte bine, dar de aici până la a spune că unul din ei este ofiţer acoperit, mie mi se pare cale lungă. Eu sper să nu fie aşa, pentru că ar fi foarte grav. Nu mă interesează că e vorba de Zgonea, de Tudose sau de altcineva. În primul rând, Mihai Tudose nu cred că e", a mai spus Dragnea. 

Fostul lider PSD Victor Ponta precizează că, atunci când a scris despre ”ofiţerii” care vor să preia puterea în PSD, nu se referea la Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte al partidului, fost ministru, menţionând că, dacă va fi nevoie, la va spune colegilor săi despre cine este vorba.



”Pentru că am văzut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de «ofiţerii» care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris Ponta pe Facebook, în completarea mesajului său de vineri.

Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Ioan Vulpescu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană sunt vicepreşedinţi PSD care au fost şi miniştri.

”Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi «ofiţerii» acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?”, a scris Victor Ponta vineri pe Facebook.

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că nu se simte vizat de postarea lui Victor Ponta referitoare la ”ofiţerii acoperiţi care vor să preia puterea în partid”, el susţinând că nici nu este ofiţer acoperit şi nici nu îşi doreşte să preia puterea în PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.