Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că le-a cerut colegilor din Biroul Permanent ”să facă lucrurile aşezat, să nu pară o chestiune personală”, în contextul schimbării Regulamenului Camerei Deputaţilor pentru ca grupul parlamentar al PSD să îl poată schimba din funcţie pe Valeriu Zgonea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să avem răbdare, pentru că am înţeles că mai este o etapă în Biroul permanent reunit, după care Biroul permanent al Camerei, în legătură cu statutul. Eu le-am spus colegilor mei din Biroul permanent, totuşi, să facă lucrurile aşezat pentru că nu vreau să pară o chestiune personală. Lungindu-se foarte mult, e o boală lungă. Aşteptăm să se termine procedurile şi vedem”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

Întrebat dacă Birourile permanente reunite se întrunesc pentru a modifica legea conflictului de interese astfel ca parlamentarii să poată candida pentru un nou mandat chiar dacă au fost declaraţi incompatibili, Dragnea a spus: ”Nu cred asta, nu am auzit până acum grozăvia asta, dar nu cred să fie aşa. Toată ţara ştie că este o perioadă când se tot încearcă să se modifice regulamentul pentru a se pune în practică un lucru care ar fi fost simplu şi nu ajungeam aici dacă apărea demisia. Dar în rest nu există alt obiectiv”.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre de modificare şi completare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, care va permite grupului parlamentar PSD să îl schimbe pe Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al acestui for.

Proiectul a fost adoptat cu 204 voturi ”pentru”, un vot împotrivă şi 88 de abţineri. Liberalii au anunţat că se vor abţine la acest proiect.

Şedinţa de plen a fost condusă de vicepreşedintele social-democrat Florin Iordache, după ce Valeriu Zgonea a anunţat de la tribuna Parlamentului că modificarea Regulamentului este ilegală.

 

Proiectul de hotărâre va fi trimis la Monitorul Oficial pentru a fi publicat. După ce va fi publicat în Monitorul Oficial, grupul parlamentar PSD va începe demersurile pentru revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.