Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că la întâlnirea cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, subiectul justiţiei nu a fost pe agendă şi, dacă diplomatul american ar fi deschis subiectul, el ar fi refuzat să discute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă subiectul justiţiei nu a fost deloc atins la întâlnire, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu, nu a fost pe agenda de discuţie şi vreau să vă spun că, şi dacă ar fi deschis acest subiect, eu aş fi refuzat să discut”.

Chestionat de ce ar fi refuzat, preşedintele Camerei a replicat: ”Probabil că vă referiţi la discuţia momentului, cu DNA. Atâta timp cât eu şi nici această instituţie nu este pe lanţul decizional, lanţul instituţional, nu avea ce să discute cu mine”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ambasadorul SUA, Hans Klemm, au discutat, la întâlnirea de marţi, despre elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, precizează un comunicat dat publicităţii de cabinetul lui Dragnea.

Întâlnirea dintre Liviu Dragnea şi Hans Klemm a început în jurul orei 11.00 şi a durat aproximativ o oră, având loc în biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaţilor. La discuţii a participat şi vicepremierul pentru parteneriate strategice Ana Birchall. Întâlnirea nu a fost anunţată presei şi nu au fost făcute declaraţii la finalul acesteia.

Precedenta întâlnire a ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut loc în 13 noiembrie 2017, după ce Dragnea a fost audiat la DNA în dosarul Tel Drum.

În urmă cu o săptămână, ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă.

Ambasada SUA a transmis atunci că oficialul american şi Viorica Dăncilă au abordat şi subiectul justiţiei, însă premierul a negat acest lucru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.