Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară că iniţiativa cetăţenească privind autonomia Ţinutului Secuiesc nu va trece de Parlament şi a spus că regretă că există astfel de iniţiative care incită anumite părţi din populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poziţia noastră este foarte clară. În Parlament nu va trece aşa ceva. Prevederile din Constituţie sunt limpezi. Regret că există astfel de iniţiative pentru că astea fac să incite anumite părţi din populaţie, să le aducă într-o stare care nu e foarte foarte pozitivă. La noi nu se problema, nu există nicun risc ca în Parlament să se materializeze această iniţiativă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că nici în partidul pe care-l conduce, nici la ALDE şi nici la alte formaţiuni nu a văzut ”vreo ezitare în această privinţă”.

O iniţiativă legislativă cetăţenească, susţinută public de către Laszlo Tokes, privind declararea autonomiei Ţinutului Secuiesc, a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial, ea urmând să fie transmisă şi către Parlament, pentru discutare, alături de listele cu cel puţin 100.000 de semnături. Proiectul iniţiativei legislative prevede că regiunea va fi condusă de un preşedinte, care o va reprezenta în relaţia cu statul, iar autorităţile regionale vor prelua atribuţiile actualelor autorităţi locale, inclusiv în domeniul fiscal, putând elabora propriile norme, cu singura condiţie de a respecta Constituţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.