Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri seară, că vede fuziunea dintre PMP şi UNPR ca o ”căsătorie din interes” şi că liderul Mişcării Populare, Traiam Băsescu, îşi doreşte să ia cât mai multe sedii ale Uniunii, iar progresiştii vor câteva locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce să spun...dacă se va întâmpla în final (n.r. -  fuziunea PMP-UNPR), va fi o căsătorie din interes. Traian Băsescu era interesat să pună mâna pe sediile UNPR din ţară, ceea ce se va întâmpla, iar UNPR era interesat să prindă câteva locuri pe listă. Să vedem cine va fi avantajat. Ce va fi interesant este că ne strângem câţiva vecini interesanţi în curtea PSD. PSD vecin cu Băsescu”, a spus Dragnea, la România TV. 

Întrebat dacă apreciază că PMP vrea să ajungă la guvernare din toamnă, Dragnea a spus că Băsescu ”priveşte pe viitor” şi că acum ţinteşte doar să intre în Parlament. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Nu ştiu dacă încearcă să intre la guvernare în toamnă, ci priveşte pe viitor, în 2020. Acum cred că se gândeşte să intre în Parlament, de asta a fost şi mişcarea politică de acum, dar în politică patru cu doi nu dau mereu şase. Cred că în 2020 este interesat Băsescu să fie un partid mai mare decât acum. Acum e foarte interesat să intre în Parlament”, a mai spus liderul PSD. 

Întrebat ce se va întâmpla în teritoriu, acolo unde PSD a făcut majorităţi cu UNPR şi au candidat pe liste comune la alegerile locale, Dragnea a spus: ”Nu sunt în multe locuri. Din păcate sau din fericire. Nu ştiu. La sectorul 2 am fost aliaţi în sensul că am dat locuri pe lista noastră şi am înţeles că colegii din UNPR au votat pentru cei din PNL. Politica noastră va fi de deschidere pentru toţi cei care vor să colaboreze cu noi”. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că un Congres de fuziune dintre PMP şi UNPR va avea loc miercurea viitoare, iar progresiştii urmează să primească funcţii de conducere la nivel central, iar actualul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, va fi preşedinte executiv alături de Eugen Tomac, precizând că Gabriel Oprea nu va avea nicio funcţie şi ”va rămâne cu onoarea”.

”Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor  nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare se vor desfăşura congresele de fuziune”, a declarat Băsescu.

Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va păstra sigla şi imnul PMP şi va fi condus de Traian Băsescu, ce va fi asistat în conducerea partidului de doi preşedinţi executivi, Valeriu Steriu şi Eugen Tomac.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.