Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, referitor la audierea lui Florian Coldea în Comisia SRI, că la audieri nu citeşti şi pleci, pentru că asta nu e audiere, ci „este un seminar în care cineva vine, citeşte nişte hârtii şi eventual mai spune nişte pilde”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu în general nu îi cert pe colegii mei din Comisia SRI, nici măcar pe preşedintele Manda, dar eu am înţeles că acolo sunt audieri. La audieri nu citeşti şi pleci, din câte înţeleg eu. Aia nu e audiere, este un seminar în care cineva vine, citeşte nişte hârtii şi a plecat, eventual mai spune nişte pilde”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu ştie la cine se referea fostul prim adjunct al SRI când a amintit de pilda cu Iuda: “Habar n-am la cine se referea şi sincer nici nu mă interesează foarte mult”.

De asemenea, întrebat dacă Florian Coldea a vrut să abată atenţia de la alte lucruri când a amintit de Iuda, Dragnea a spus că important este ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani, iar “aceste perdele de fum nu pot acoperi”.

„Eu nu mă uit la asta. Eu cred că principalele subiecte sunt legate de ce s-a întâmplat în aceşti ani. Nici de porci, nici de şorici, nici de pilda respectivă. Să se ameninţe între ei care vor. Toate aceste perdele de fum nu pot acoperi ce s-a întâmplat şi începe să iasă la iveală în fiecare zi. Este un proces care, după părerea mea, nu mai poate fi oprit”, a continuat liderul PSD.

El a mai spus că va spune dacă a participat sau nu la petrecerile organizate de SRI dacă va fi chemat în Comisia SRI.

“O să spun la Comisia SRI, probabil în această viaţă, când domnul Manda o să se uite în agendă şi o să îmi facă şi mie loc”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a mai spus că relaţia pe care o are cu actualul director al SRI, Eduard Hellvig, o avea şi înainte cu George Maior şi cu Florian Coldea.

Liviu Dragnea a susţinut totodată că protocoalele SRI „reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”.
 
”Acele protocoale, de fapt, reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică, care a fost construit în România. Nu există (protocoale în NATO şi UE – n.r.). Eu am trăit înainte de 1989 şi atunci era fosta Securitate care făcea cercetări penale. Acele protocoale au creat baza pentru ca SRI să se apropie de ideea de cercetări penale”, a afirmat el.
 
Liderul PSD a subliniat că breşa de securitate pe care ar putea-o crea lipsa protocoalelor, invocată de Florian Coldea, este falsă.
 
”Nu a definit nimeni care ar fi breşa de securitate. Chiar nu vreau să analizez ce a spus domnul Coldea. Eu nu am văzut şi nici nu am văzut pe altcineva să definească breşa de securitate”, a spus Dragnea.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea susţine că încheierea protocoalelor interinstituţionale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul UE şi al NATO şi că, în acest moment, din cauza asaltului fără precedent în legătură cu protocolul SRI-Ministerul Public, Serviciul este în imposibilitatea de a acţiona pentru contracararea acţiunilor de terorism şi spionaj, ceea ce riscă să vulnerabilizeze securitatea României şi a aliaţilor. El a remarcat că subiecte care iniţial au fost lansate în spaţiul public pe Facebook s-au transformat în fake stories, iar acestea intens promovate încearcă să ia locul realităţii. Coldea s-a referit şi la cei care trădează interesele statului, comparându-i cu Iuda, despre care a afirmat că a sfârşit tragic, "ca orice trădător".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.