Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că decizia Curţii Constituţionale de respingere a sesizărilor făcute de preşedintele Iohannis şi de CSM referitor la OUG 13 este una foarte importantă şi statuează că Guvernul a acţionat legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acolo am citit ceva foarte important o propoziţie: Guvernul a acţionat legal. Ceea ce este un lucru foarte important, dincolo de discuţia pe fond. Aşteptăm şi decizia de mâine a CCR, înţeleg că şi domnul preşedinte Tăriceanu a sesizat CCR. Este instituţia de la care toată lumea aşteaptă aceste decizii, pentru că sunt importante. Dincolo de tensiuni, dincolo de supărări, dincolo de discursuri şi certuri politice, deciziile Curţii Constituţionale sunt importante, dar în acelaşi timp sunt şi obligatorii”, a declarat Liviu Dragnea.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern, în legătură cu adoptarea OUG 13. Judecătorii Curţii Constituţionale au respins sesizările în acest sens făcute de CSM şi de către preşedintele Klaus Iohannis pe tema OUG care modifică legile penale, în care a fost invocat un conflict juridic de natură constituţională dintre puterea judecătorească şi cea executivă, respectiv dintre Parlament şi Guvern. Sesizările se referă în principal la forma în care a fost emisă OUG, şi nu la prevederile ei punctuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.