Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la România TV, că, de câteva zile, face "eforturi" pentru ca oamenii "să nu iasă în stradă", în semn de protest faţă de amânarea desemnării unui premier, şi a ameninţat că după 1 ianuarie nu crede că îi va mai putea opri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De câteva zile eu fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii în stradă. Sunt din ce în ce mai mulţi hotărâţi să iasă în stradă. (...) Eu vă spun foarte cinstit, şi o spun în continuare destul de calm: Eu nu mai cred că după Anul Nou mai pot să ţin oamenii să nu iasă în stradă, şi spun asta pentru cei care mai un dram de responsabilitate să înţeleagă", a spus Dragnea.

El a făcut afirmaţiile în contextul în care spunea că românii aveau aşteptarea ca preşedintele Klaus Iohannis să desemneze un nou premier, însă el a amânat decizia.

Întrebat dacă aceste declaraţii nu sunt o formă de ameninţare, liderul PSD a răspuns ironic: "Ce cuvinte să folosesc eu? Să folosesc un rânjet, ca să nu pară ameninţare?".

Joi a apărut informaţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zile, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.