Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, la România TV, că a zâmbit şi i s-a părut că nu este „o chestie serioasă” declaraţia fostului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, potrivit căreia persoanele care au avut acces în 2013 la arhiva SIPA au ajuns în zona respectivă pentru a schimba un bec, neavând acces la niciun document.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre afirmaţia lui Robert Cazanciuc, liderul PSD a susţinut că fostul ministru i-a spus şi lui aceeaşi poveste, potrivit căreia persoanele care au avut acces în 2013 la arhiva SIPA au ajuns în zona respectivă pentru a schimba un bec. „Eu am vorbit cu domnul Cazanciuc azi. Nu am ştiut ce a declarat el. A venit până la partid să discutăm şi mi-a zis despre acest subiect şi mi-a zis că într-adevăr a aprobat, că văzuseră pe camere sau apăruse imaginea că s-a spart un bec sau nu mai luminează un bec”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

La remarca moderatorului emisiunii care i-a spus că există bancul cu cei patru poliţişti care schimbă un bec, Dragnea a spus că a zâmbit când a auzit explicaţia lui Robert Cazanciuc, neavând de unde să ştie dacă este adevărată sau nu. „Nu patru. Cinci. Şi nu poliţişti, miliţieni. Era pe vremea lui Ceauşescu. Am avut aceeaşi reacţie: am zâmbit, nu e o chestie serioasă. Şi mi-a susţinut serios că ăsta e adevărul. Foarte bine, nu am de unde să ştiu că nu e aşa. Prima reacţie e să râzi, adică faci un ordin pentru a ajunge acolo...”, a completat liderul PSD.

Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat joi, la Parlament, despre persoanele care au avut acces în 2013 la arhiva SIPA, între care şi fostul său consilier Florin Teodor Andronache, că a fost vorba despre o comisie care a trebuit să meargă pe holul din zona în care se afla această arhivă pentru a schimba un bec, neavând acces la niciun document.

Social-democratul a susţinut că a fost doar o operaţiune „strict administrativă”. „Nu erau patru persoane, era o comisie constituită ca urmare a unei sesizări venite la Ministerul Justiţiei, sistemele de supraveghere video arătau că se întâmplă ceva cu sistemul de iluminat. Prin ordin de ministru s-a aprobat o comisie care să verifice acea instalaţie de iluminat. Membrii comisiei, care erau toţi cu diverse funcţii şi responsabilităţi pe zona de documente clasificate, doar aceia au intrat într-un hol din zona în care se află depozitată arhiva SIPA. Au verificat instalaţia de iluminat, au schimbat un bec şi au părăsit acea incintă constatând că toate sigiile de la camerele în care erau depozitate efectiv documentele erau intacte. Nu au avut acces la niciun document, la absolut nimic din arhiva SIPA, a fost o operaţiune strict administrativă. Au părăsit locaţia consemnând un proces-verbal la acea chestiune”, a afirmat Robert Cazanciuc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.