Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după şedinţa CEX, că premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord cu restructurarea, sperând să se rezolve repede remanierea guvernamentală. El a mai precizat că noul ministru al Justiţiei trebuie să rezolve blocajele privind avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost întrebat dacă există un plan II dacă iohannis respinge remanierea.

"Dacă va intra iar în jocul ăsta neconstituţional, ne vom întâlni din nou în coaliţie şi vom lua o decizie", a precizat Dragnea, care a precizat că, în ceea ce priveşte soluţia remanierii guvernamentale, acesta va fi decisă în funcţie de reacţia preşedintelui.

Solicitat să precizeze de ce nu a fost premierul de acord cu restructurarea, Dragnea a răspuns: "Doamna prim-ministru a spus că ar vrea şi speră să se rezolve într-o zi - două, să-i trimită preşedntelui propunerile şi până vineri să se depună jurământul".

În ceea ce priveşte timpul acordat preşedintelui, Liviu Dragnea a declaarat: "Eu îi acord timp lui Iohannis până la alegerile prezidenţiale. Atât".


Liderul PSD a precizat că viitorul titular de la justiţie nu mai are sarcini de la partid în legătură cu OUG pe Justiţie, întrucât a început procedura în Parlament.

"Noul ministru al Justiţiei, dacă va fi numit de către preşedintele Klaus Iohannis, în primul rând trebuie să rezolve blocajele din Ministerul Justiţiei cu privire la avizarea sau iniţierea unor acte normative care ţin de aplicarea programului de guvernare. Că aceste blocaje au fost din cauza domnului Toader sau nu, nu avem de unde să ştim, important este că acesta este primul lucru care i s-a cerut domnului Nicolicea. Şi în al doilea rând să facă ce face orice ministru al Justiţiei, să se ocupe de starea bună a Justiţiei din România", a declarat liderul social-democrat.

Dragnea a mai spus că, „personal” în respectă şi l-a sprijinit pe Tudorel Toader în cei doi ani de mandat ai acestuia.

”S-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la Ministerul Justiţiei şi doamna prim-ministru a fost nevoită de multe ori să intervină şi a doua faptul că s-a discutat, a discutat foarte mult domnul ministru despre eventualiatea iniţierii unor ordonanţe de urgenţă fără să facă nimic, lungind această discuţie despre aceste teme trei, patru luni de zile. Astea au fost nemulţumirile, a fost o decizie politică şi suntem astăzi aici”, a precizat Liviu Dragnea.

El a spus că nu i-a cerut demisia lui Tudorel Toader în cadrul discuţiei pe care a avut-o cu acesta marţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.