Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Botoşani, că dacă se va decide o restructurare a Guvernului în Parlament, coaliţia deţine în continuare majoritatea, fără UDMR, ”fără nicun fel de problemă”. Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar putea bloca întregul proces de numire a noilor miniştri, Dragnea a spus: ”Noi nu luăm în calcul prostiile lui Iohannis”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, la Botoşani, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre declaraţia lui Kelemen Hunor, potrivit căreia UDMR nu va susţine restructurarea Guvernului în Parlament şi a precizat că ştia acest lucru. 

”Ştiam că UDMR nu susţine o restructurare a Guvernului, am şi discutat cu colegii de la UDMR. Dacă vom lua decizia să mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate, fără UDMR, fără niciun fel de problemă. Nu pot să contrazici colegii de la UDMR, pentru că sunt oameni foarte aplicaţi”, a declarat Liviu Dragnea. 

De asemenea, întrebat ce părere are despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar putea bloca întregul proces de numire a noilor miniştri, Dragnea a spus: ”La cum a jucat Iohannis în picioare Constituţia este în stare să facă orice. Poţi să dai vot în Parlament pentru tot Guvernul şi Iohannis să nu semneze. (...) O să vedem, dar el stabileşte cine e bun ministru, cine nu e bun ministru. Habar nu avem noi care sunt criteriile pe care le ia în calcul. E limpede pentru toată lumea care vrea să observe că vrea să blocheze Guvernul cu orice preţ, prin orice mijloace. Noi nu luăm în calcul prostiile lui Iohannis”. 

Dragnea a afirmat că atenţia PSD va fi concentrată pe actul de guvernare şi pe comunicarea cu oamenii.

”Iohannis să rămână cu prostiile lui, cu jocurile lui, cu blocajele. Până la urmă, la Ministerul Justiţiei va fi un interimar, pentru că trebuie să funcţioneze Ministerul şi sperăm o dată pentru totdeauna ca de acolo, de la minister, să nu mai vină blocaje în ceea ce priveşte actele normative. În rest, Iohannis să se joace cum vrea”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la propunerile de remaniere, că, primind acele scrisori şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost.

Preşedintele a susţinut că PSD vrea să întărească asaltul asupra justiţiei şi a anunţat că va transmite un răspuns la începutul săptămânii viitoare.

Întrebat ce va face UDMR, dacă se va ajunge la o restructurare a Guvernului în Parlament, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a răspuns: ""UDMR va lăsa coaliţia PSD-ALDE să arate că are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred că dacă am votat o dată Guvernul, primul Guvern Grindeanu, după aceea Tudose, o dată Guvernul Dăncilă, a patra oară nu cred că va fi cazul să votăm un Guvern, mai ales că ei au majoritate. Vreau eu să se demonstreze că au majoritate, ei trebuie să adune 233 de voturi, noi încercăm să nu-i încurcăm nici pe cei din Opoziţie, nici pe cei din PSD-ALDE şi de aceea eu cred că dacă se va demonstra că această coaliţie are majoritate, poate reuşim şi noi să stopăm aceste acuzaţii total nefondate că PSD-ALDE stă în voturile noastre şi permanent noi nu ştiu ce şantajăm în dreapta şi în stânga, ceea ce nu este adevărat”.​​

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.