Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la mitingul partidului de la Craiova, că a fost sfătuit să nu renunţe, chiar dacă va fi arestat, pentru că va fi scos de acolo, el adăugând că arestarea sa este " dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis". "Trebuie să răspundă pentru casele furate şi el şi ăia care îl acoperă", a spus Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă întrebau oamenii din presă zilele trecute cam câţi oameni vor fi la miting. Mi-a zis Claudiu că vor fi câţiva. Am înţeles că PNL a făcut miting aici într-un colţ. Ăsta e PSD-ul, oameni buni! Ăsta este partidul pe care Iohannis vrea să-l distrugă. Am trecut printre dumneavoastră - mi-e greu să vorbesc cu tu - toată lumea mi-a zis: Liviule, mi s-a spus peste tot pe unde am mers «Liviule, nu te lăsa».", a afirmat Dragnea, la Craiova.

El a adăugat că i s-a spus că nu renunţe întrucât, chiar dacă îl arestează, să nu-şi facă griji că vor veni să îl scoată. Asta este dorinţa lui Iohannis.

"Ăsta e partidul pe care Iohannis şi clica lui vrea să-l distrugă. (...) Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa! Mi-a mai zis cineva tot aici: Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo pentru că asta e dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis, pentru că e îngrozit de noi. Să meargă în Germania? Poate pleacă la Miami. Nu poate să rămână în ţară să dea socoteală şi el şi ai lui pentru toate abuzurile din ultimii ani, pentru toate destinele distruse, vieţi frânte, pentru toate blocajele, pentru ura pe care a promovat-o? Trebuie să răspundă pentru casele furate şi el şi ăia care îl acoperă", a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a vorbit despre măsurile adoptate de guvernarea PSD.

"Mulţi nevolnici din această ţară au tot încercat să pună în sertare marile momente ale istoriei, momente care arată patriotismul român. De la Revoluţie, românii au început să privească cu încredere, să aibă curaj să se bată pentru ţara lor. Vreau să vorbim cu curaj despre România şi patriotism. Prea mult timp ni s-a spus «învăţaţi-vă cu salariile mici, că altfel nu vin investitorii». Şi au stat românii ani şi ani cu salarii de mizerie, pentru că, nu-i aşa?, în România numai aşa puteau veni investitorii", a spus el.

"Prea mult timp ni s-a spus că mai importante sunt interesele UE decât interesele României. Orice german, belgian, olandez se gândeşte în primul rând la ţara lui, pentru că aşa e normal. Dar dacă România a fost condusă fără coloană vertebrală, cu capul plecat, dacă stai cu coloana dreaptă, mai plesneşte câte un disc, dar măcar stai cu coloana dreaptă, nu încovoiată", a mai afirmat Dragnea.

El a continuat să enumere măsurile luate de PSD.

"«De ce, ce au oamenii ăstia cu noi?», m-au întrebat mulţi. Ce are Iohannis cu noi? Am început să arătăm toate abuzurile comise în această ţară şi le e frică. Am avut un curaj nebun să dăm drumul la un program de pensii care continuă în anii următori, am mărit salariile la medici şi profesori ca să se bucure de respectul pe care îl merită", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a reluat acuzaţiile la adresa companiilor străine care ar aduce fructe şi legume de calitate proastă în România.

"Sunt speriaţi că fermierii români au început să pună pe masa românilor produse româneşti gustoase. Am ambiţia mea să acoperim şi lunile de iarnă şi vom subvenţiona şi centralele termice pentru solarii şi folia dublă. (...) De zeci de ani de zile şi-au bătut joc de pământ, au făcut tot ce au putut ca să îngenuncheze ţara. Trebuie să stăm să vedem cum cerealele noatre să plece afară şi să se întoarcă biscuiţi? Să stăm în continuare să ne uităm cum companii străine calcă în picioare fermierii români? (...) Vin nişte maimuţioi, nişte măscărici să ne spună că nu suntem europeni? Eu îmi iubesc ţara şi m-am hotărât să-mi asum orice risc, orice pericol pentru a lupta pentru România. Oamenii pe care îi vedeţi aici, care vor merge în Parlamentul European, sunt oamenii în care am încredere maximă. Niciunul nu ar fi ajuns pe această listă dacă nu era patriot pur sânge. Nu mai vrem tratament dublu pentru noi, rău pentru noi şi bun pentru alţii. Vrem să meargă la Bruxelles pentru a fi o voce puternică pentru ţara noastră, pentru a spune cu curaj ce înseamnă România. Nu mai acceptăm să fim puşi la colţ pentru tot felul de minciuni", a declarat Dragnea.

De asemenea, el a vorbit despre lupta anticorupţie.

"I-am auzit vorbind despre statul de drept. În mintea lor este statul de drepţi. Au vorbit despre anticorupţie. Nu putem avea luptă anticorupţie cu personaje malefice în fruntea parchetelor", a susţinut Dragnea.

Mitingul PSD de la Craiova a început, la acesta fiind prezenţi câteva zeci de mii de militanţi ai partidului. Participă la miting preşedintele PSD, Liviu Dragnea, secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, Rovana Plumb, Claudiu Manda, Dan Nica, Maria Grapini, care candidează la alegerile europarlamentare, precum şi Olguţa Vasilescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.