Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că a contestat constituirea completului de cinci judecători în dosarul său, de săptămâna trecută, ca să nu ajungă iar în "situaţia nedorită" ca peste o vreme să se constate că aceste completuri au fost constituite nelegal şi să se ia de la capăt, adăugând că s-a "cam săturat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre decizia instanţei supreme care nu a aşteptat motivarea hotărârii Curţii Constituţionale şi a tras la sorţi completurile de cinci judecători, Dragnea a răspuns: "Habar n-am".

Întrebat dacă îl dezavantajează această decizie şi de ce a făcut contestaţie la ICCJ, el a răspuns ironic: "Aţi terminat întrebările? Nu pot să cred".

"În primul rând, am auzit... Am citit pe un site extraordinar de bine informat şi foarte serios - nu pe al vostru - că în completul iniţial erau trei la doi în defavoarea mea. M-aş fi aşteptat ca CSM-ul să se autosesizeze şi să-i întrebe pe cei care spun asta de unde au aceste informaţii, pentru că şi eu sunt curios de unde au aceste informaţii, deci dacă a început în România să se discute atât de liber, atât de transparent despre faptul că unii judecători, înainte să înceapă procesul, au deja o opinie formată, unii pro, alţii contra, mie mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare. Bineînţeles că nu-i trage nimeni la răspundere pentru că este din sistem, domnul aşa-zis jurnalist. în al doilea rând, toate demersurile pe care le-am făcut şi le voi face pe această speţă au un motiv foarte clar de care cred că trebuie să beneficieze orice român într-un stat normal şi într-un stat de drept şi anume dorinţa mea ca eu şi nu numai eu, toţi justiţiabilii, să fim judecaţi de nişte completuri constituite legal, ca să nu ajungem iar în situaţia nedorită, peste o lună, două, trei, nouă, să se constate că aceste completuri au fost constituite nelegal şi să se ia de la capăt, pentru că m-am cam săturat", a continuat el.

Întrebat ce nu a fost legal la tragerea la sorţi de săptămâna trecută, Dragnea a spus: "Asta discutaţi cu avocaţii, eu am făcut acest demers, de aia sunt avocaţi, nu trebuie să ne dăm noi cu părerea la tot, dar v-am spus care este motivarea mea".

"Nici dreptul de a cere nişte lucruri văd că nu mi se mai acordă. Eu în continuare sper sau, mă rog, cred că deocamdată încă mai avem nişte drepturi în ţara asta", a adăugat Dragnea.

El a spus că nu vrea să intre în dispută cu conducerea ICCJ.

"Sunt destui care şi-au dat cu părerea, sunt destui care au motivat, chiar nu vreau să fac lucrul ăsta", a mai spus Dragnea.

Completul care judecă dosarul lui Liviu Dragnea mai are doar un judecător din vechea componenţă, ca urmare a tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la sediul ICCJ, unde s-a decis noua formulă a completurilor de cinci judecători, în baza recentei decizii a Curţii Constituţionale. 

Tot vineri, Dragnea a depus o contestaţie privind completul de cinci judecători la ICCJ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.